Preşedintele venezuelean a lansat o campanie pentru anularea decretului lui Obama

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a fost miercuri primul care a semnat o scrisoare deschisă către președintele american Barack Obama, cerând anularea decretului în care liderul de la Casa Albă califică Venezuela drept ''o amenințare neobișnuită și extraordinară'' la adresa securității SUA, relatează joi AFP.

19 mart. 2015, 11:34
Preşedintele venezuelean a lansat o campanie pentru anularea decretului lui Obama

”Am venit să pun prima semnătură în cadrul unei mari campanii care va aduna circa zece milioane de persoane”, a declarat Maduro, luând cuvântul în Piața Bolivar, situată în centrul istoric al capitalei țării, Caracas.

El a precizat că strângerea de semnături pentru această campanie, intitulată ”Obama, anulează decretul imediat”, va fi lansată joi în toată Venezuela.

Maduro a precizat că, începând de joi, vor avea loc la „vizite la domiciliu pentru ca cel puțin zece milioane de venezueleni să semneze petiția”, în semn de ”omagiu față de Hugo Chavez”, predecesorul lui Nicolas Maduro.

Cele 11 țări membre ale Alianței Bolivariene pentru Americi (ALBA) au făcut apel marți la președintele Obama să-și anuleze decretul. Cele 12 țări din Uniunea Națiunilor Sud-Americane (UNASUR) au făcut același lucru sâmbătă.

Președintele Obama a semnat săptămâna trecută un decret care prevede sancțiuni împotriva unor înalți responsabil venezueleni și a acuzat Venezuela că reprezintă ”o amenințare neobișnuită și extraordinară” la adresa securității naționale a SUA.