Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, vrea să dea mâna cu preşedintele american Donald Trump, dar nu ştie cum să facă

Publicat: Duminică, 25 Februarie 2018 11:00 // Actualizat: Duminică, 25 Februarie 2018 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat că, dacă la Summitul Americilor din aprilie din Peru, i s-ar încrucişa drumul cu cel al omologului să american, Donald Trump, atunci i-ar plăcea să dea mâna cu el şi să-l salute "cu respect".

"Dacă se va ivi ocazia de a-i strânge mâna lui Donald Trump şi de a-l saluta cu respect, voi profita de ea, cu condiţia ca el să-mi ofere această oportunitate", a comentat Maduro în cursul unui interviu cu un jurnalist chilian difuzat de televiziunea publică VTV.

Maduro şi-a arătat dorinţa de a deschide "porţile unei relaţii de respect şi de comunicare cu preşedintele SUA". "Ne vom înţelege, vom comunica, ne vom respecta", a spus Maduro.

Preşedintele venezuelean a precizat că va asista la Summitul Americilor ce va avea loc pe 13-14 aprilie, cu toate că Peru, ţara care va găzdui reuniunea, a făcut cunoscut că Maduro nu va fi binevenit şi i-a cerut să se abţină de la participarea la eveniment, potrivit Agerpres.

Relaţiile diplomatice dintre Venezuela şi SUA trec printr-o perioadă de tensiuni, ca urmare a sancţiunilor economice impuse de către Washington ţării latinoamericane şi a acuzaţiilor lui Maduro la adresa SUA de colaborare cu opoziţia venezueleană pentru înlăturarea guvernului său de la putere.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H