Preşedintele WTA rupe tăcerea după accidentarea Mihaelei Buzărnescu. Ce s-a întâmplat, de fapt

Presedintele WTA, Micky Lawler, s-a aratat deranjată de criticile apărute după accidentarea suferită de Mihaela Buzărnescu în timpul meciului cu Elina Svitolina, în turul 3 al turneului de la Montreal. Oficialul a dezvăluit tot ce s-a întâmplat după ce sportiva noastră a călcat strâmb.

14 aug. 2018, 07:26
Preşedintele WTA rupe tăcerea după accidentarea Mihaelei Buzărnescu. Ce s-a întâmplat, de fapt

După ce jucătoarea ucraineană s-a plans ca fizioterapeutul a intervenit cu greutate (două minute si 30 de secunde), Lawler a reacționat și a spus că tenisul nu este fotbal pentru a avea doctori pe marginea terenului, scrie digisport.ro. Șefa WTA a mai menționat că au durat doua minute si jumatate pana cand fizioterapeutii au intrat pe teren deoarece erau ocupati in vestiar.

Citeşte şi Mihaela Buzărnescu, diagnostic teribil după accidentarea de la Rogers Cup

„WTA trebuie să se descurce în funcție de felul în care sunt organizate arenele. Acest complex are vestiarul într-un singur loc, iar fizioterapeuții sunt ocupați în acel vestiar. Ei ajung pe teren cât de rapid pot. Nu este ca în fotbal, de exemplu, unde întreaga echipă este fie pe bancă fie pe teren. Este un pic diferit.

Am urmărit imaginile cu mare atenție și totul a durat două minute și jumătate. Fizioterapeutul a alergat din vestiar pe teren. Totul a durat două minute și jumătate deși avea și echipamentul cu ea. Când ești în acel moment, într-o situație de criză ca asta, totul pare că durează o veșnicie.

Eu cred că intervenția a fost rapidă. Totul s-a făcut bine, a fost dusă la spital. Nu știu ce am fi putut face mai bine. Când fizioterapeuții nu sunt ocupați în vestiar, stau pe marginea terenului, dar uneori nu pot fi acolo. A fost un ghinion teribil, dar echipa a făcut o treabă grozavă. Cele două minute și jumătate poate au părut că au fost 20 de minute, dar au fost două minute și jumătate”, a spus Lawler într-o conferință de presă. 

Totul putea fi evitat, dacă arbitrul meciului o asculta pe sportiva noastră. Arbitrul a coborât din scaun și a purtat un dialog cu Buzărnescu, după ce românca susținea că terenul alunecă din cauza ploii. Aceasta a verificat suprafața de joc și a hotărât că partida poate merge mai departe, chiar dacă Miki îi ceruse apariția celor care puteau șterge terenul cu niște prosoape.

După această accidentare, Mihaela Buzărnescu a fost nevoită sa se retragă din concurs. Sportiva noastră a călcat strâmb în setul decisiv, când era condusă cu 4-3. Mihaela a plâns în hohote, a urlat la propriu de durere, în timp ce arbitrul de scaun și Svitolina au luat-o la fugă spre ea pentru a o ajuta. În cele din urmă, românca a păraăsit terenul în scaun cu rotile în aplauzele spectatorilor.