Preşedintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare: „Cifrele sunt tragice. 5.000 de copii au fost deportați în Rusia”

Preşedintele Zelenski a făcut declaraţii cutremurătoare într-o conferință de presă. A dezvăluit că aproximativ 5.000 de copii au fost deportați în Rusia sau în teritoriile estice. Acesta a anunțat că se va întâlni la Kiev, duminică, cu secretarul american al apărării.

24 apr. 2022, 12:28
Preşedintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare: „Cifrele sunt tragice. 5.000 de copii au fost deportați în Rusia”
Preşedintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare

Preşedintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare.  „Cifrele sunt tragice… ceea ce avem sunt cifre aproximative. Credem că o jumătate de milion de persoane au fost deportate din teritoriile ocupate în Rusia sau în teritoriile (controlate de Rusia) din est.

În ceea ce privește copiii, nu avem un număr exact, îmi amintesc doar că este vorba de aproximativ 5.000. Ceea ce au făcut a fost nazism, au violat copii, toate aceste violuri, nu este doar o manifestare, este nazism”, a declarat Zelenski.

Citeşte şi: Zelenski, anunţ fără precedent. Ce ameninţare i-a lansat lui Putin: „Ucraina va ieşi din procesul de negociere”

Preşedintele Zelenski, declaraţii cutremurătoare

Zelenski a acuzat Rusia că s-a comportat ca naziștii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Trebuie să mă întâlnesc cu președintele Federației Ruse. Vreau ca el să fie judecat? Nu că aș vrea eu, dar toți cei care au dat acele ordine rușinoase, toți vor fi judecați de un tribunal, sunt convins de acest lucru. Durează ani de zile, dar vom aștepta, dacă cineva ca mine nu trăiește suficient de mult, copiii noștri vor trăi suficient de mult.

Nu iau în considerare o posibilitate în care (SUA și Marea Britanie) vor înceta să furnizeze arme. Nu avem altă opțiune decât să luptăm pentru pământul nostru și să îl recuperăm. Nu iau în considerare o altfel de alternativă„, a mai spus Volodimir Zelenski.