Preşedinţia a demarat CONSULTĂRI pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare

Administraţia Prezidenţială a început seria de consultări cu alte instituţii în vederea elaborării Strategiei Naţionale de Apărare. Primul demers este discuţia pe care consilierul prezidenţial pentru apărare George Scutaru a avut-o cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor

17 feb. 2015, 15:51
Preşedinţia a demarat CONSULTĂRI pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare

„Din inițiativa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a început procesul de consultări la nivel interinstituțional pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare (…) Strategia Națională de Apărare a Țării este principalul document care fundamentează planificarea apărării la nivel național, alături de programul de guvernare în vigoare. Documentul trebuie înaintat Parlamentului în termen de 6 luni de la învestirea în funcție a Președintelui”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cu redactarea acestui document este însărcinat Departamentul Securității Naționale condus de domnul consilier prezidențial George Scutaru.

„Marți, 17 februarie, domnul consilier prezidențial George Scutaru și domnul consilier de stat Sebastian Huluban au avut o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaților pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naționale, solicitându-se din partea deputaților propuneri în acest sens. Un demers similar va fi făcut în Comisia de Apărare a Senatului României. Între timp, se primesc de la instituții ale statului evaluări privind riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, informații care vor fi folosite în elaborarea documentului final. Procesul de definitivare a Strategiei Naționale de Apărare va include și discuții cu organizații nonguvernamentale, care își desfășoară activitatea în domeniul securității naționale”, informează preşedinţia.