PressOne: Gabriela Ciot, comisarul european de rezervă propus de Viorica Dăncilă, a plagiat un articol ştiinţific în 2012

Gabriela Ciot, propunerea de rezervă a PSD pentru postul de comisar european din partea României, a plagiat un articol științific publicat în 2012, scrie PressOne.ro. 

03 oct. 2019, 07:08
PressOne: Gabriela Ciot, comisarul european de rezervă propus de Viorica Dăncilă, a plagiat un articol ştiinţific în 2012

Gabriela Ciot a obținut titlul de doctor în Relații Internaționale și Studii Europene, iar a poi a devenit conferenţiar la Facultatea de Studii Europene a UBB, prin concurs. Cursurile pe care le-a avut în norma obținută prin concurs au fost Negocieri internaționaleNegocieri europene și Negocieri europene și diplomație, scrie PressOne.ro. 

Printre îndatoririle unui conferenţiar universitar se numără şi publicarea perioadică de articole ştiinţifice.

Un articol publicat de Gabriela Ciot împreună cu Vasile Pușcaș, fostul negociator-şef al României pentru integrarea în UE, coordonatorul ei de doctorat, în 2012, este plagiat în proporție de 70%, a descoperit jurnalista Emilia Şercan. 

Articolul științific „Psychological Factors in Foreign Policy Decision-Making (I): Decision-Making Models”, a fost publicat în Studia Universitatis Psychologia-Paedagogia, revistă care aparține UBB. Articolul este plagiat aproape în totalitate. 

Deși este copiat din mai multe surse, cartea din care plagiază cel mai mult este “Understanding Foreign Policy Decision Making”, semnată de Alex Mintz și Karl DeRouen Jr., apărută în anul 2010 la Cambridge University Press.

Contactată de PressOne.ro, Gabriela Ciot a evitat să comenteze dezvăluirea, iar Vasile Puşcaş nu a putut fi contactat.

Citeşte articolul complet pe PressOne.ro