Presupus convoi umanitar rusesc pentru Transnistria. Igor Dodon: "Moldova se va destrăma"

Publicat: Vineri, 05 Decembrie 2014 13:45 // Actualizat: Vineri, 05 Decembrie 2014 14:00 // Sursa: romaniatv.net

Moscova ar fi trimis un convoi umanitar cu ajutoare, în special cu echipamente medicale, în Transnistria prin Ucraina, în cadrul iniţiativei 'Integrarea Eurasiatică', care urma să ajungă la destinaţie la 3 decembrie, relata în urmă cu o zi presa de peste Prut, cu referire la mass-media ruse.

Moscova ar fi trimis un convoi umanitar cu ajutoare în Transnistria prin Ucraina, în cadrul iniţiativei 'Integrarea Eurasiatică'.

Serviciul pentru frontiera de stat a Ucrainei nu a confirmat însă informaţia, estimând că ar putea fi vorba de o ' provocare', conform agenţiei de presă ucrainene Liga.net.

'Nu avem informaţii despre niciun convoi umanitar care ar fi plecat din Rusia spre Transnistria. Nu am primit nicio cerere de tranzitare a teritoriului nostru sau despre posibila trecere a unui convoi de camioane', a declarat consilierul şefului serviciului de frontieră al Ucrainei, Oleg Slobodian, în contextul în care mass-media de la Tiraspol scria de un convoi compus din 60 de camioane.

'Ar putea fi o provocare. Singura modalitate prin care ajutorul umanitar ar fi putut ajunge acolo (în Transnistria) este pe cale aeriană prin aeroportul din Chişinău. Dar eu mă îndoiesc că autorităţile de la Chişinău ar fi dat undă verde pentru trecerea unui astfel de transport. Se ştie care este relaţia dintre reprezentanţii celor două maluri ale Nistrului', a afirmat responsabilul ucrainean, adăugând că s-ar putea ca prin această informaţie Moscova să-şi fi anunţat doar intenţia de a oferi un ajutor încă nematerializat.

Liderul socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, a declarat că integrarea europeană va duce la dezmembrarea Republicii Moldova, în condiţiile în care "Transnistria şi Găgăuzia nu vor dori să facă parte din UE", relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
convoi umanitar convoi umanitar Transnistria Rusia Transnistria Ucraina
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 dec 14:36
...să facă parte din UE”, relatează Europa Liberă, în pagina electronică. Source Article from http://www.romaniatv.net/presupus-convoi-umanitar-rusesc-pentru-transnistria-kievul-este-o-provocare_188107.htmlPresupus convoi umanitar rusesc pentru Transnistria. Igor Dodon:...
05 dec 14:27
...Ucraina, în cadrul iniţiativei ‘Integrarea Eurasiatică’, care urma să ajungă la destinaţie la …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.7785
RON
08 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H