Preţ benzină 18 martie 2022. Cât costă un litru de carburant, a treia zi consecutivă de ieftinire

Petrom ieftineşte, din nou, vineri benzina. Este a treia zi consecutiv în care benzinăria ieftineşte preţul carburanţilor. Vineri, 18 martie, benzina standard a ajuns la 7,73 lei.

18 mart. 2022, 09:44
Preţ benzină 18 martie 2022. Cât costă un litru de carburant, a treia zi consecutivă de ieftinire
Preţ benzină18 martie 2022. Cât costă un litru de carburant la Petrom

Preţ benzină 18 martie 2022. Petrom scade, din nou, preţul la benzină,  potrivit datelor consultate de ECONOMICA.NET. 

Preţ benzină 18 martie 2022. Cât costă benzina la Petrom

La staţia Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București preţurile la benzină au scăzut cu zece bani pe litru, preţul la motorină rămânând neschimbat. Astfel, benzina standard costa vineri, 18 martie 2022, 7,73 lei/litru, în scădere cu zece bani față de cotația de ieri. Prețul motorinei a rămas la 7,88 lei/litrul.

Citeşte şi Veşti bune de la Guvern: TVA zero la alimente şi reducerea accizei la carburanţi

Aceasta este a treia zi consecutivă în care Petrom a ieftinit carburanții vânduți în rețeaua de benzinării. Joi, 17 martie,  au scăzut prețurile la benzină și la motorină cu câte 10 bani pe litru iar marţi, 16 martie, s-a ieftinit benzina cu 5 bani pe litru.

Ieftinirile vin după o scumpire accentuată care a avut loc săptămâna trecută, când, în mod neuzual pentru Petrom, prețurile au crescut brusc, cu de la o zi, la alta, cu 45 de bani pe litru la benzină și cu 32 de bani pe litru la motorină.

Reamintim că în urmă cu o săptămână românii au format cozi uriaşe la benzinării  de teama că benzina şi motorina se vor scumpi foarte mult în zilele următoare şi că nu vor mai avea de unde alimenta maşinile. Profitând de cererea mare, mai multe benzinării au scumpit în mod nejustificat carburanţii. În unele benzinării din ţară, benzina a fost vândută cu 11 lei litrul.

Citeşte şi Florin Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: „În coaliţie subiectul a fost închis. Eu am văzut multe măsuri anunţate de colegii de compromis, care apoi au fost retrase”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat atunci controale de amploare.

”Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu  va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă.”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă.

Vezi care sunt cei doi factori de care depind preţurile carburanţilor pe ECONOMICA.NET.