Preț carburanți 11 septembrie 2023: Benzina și motorina s-au scumpit iar. Reacţia premierului Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a reacţionat luni, după ce prețul benzinei și motorinei a explodat. Premierul a anunţat că se va face o analiză la Guvern.

11 sept. 2023, 13:10
Preț carburanți 11 septembrie 2023: Benzina și motorina s-au scumpit iar. Reacţia premierului Marcel Ciolacu

Preț carburanți 11 septembrie 2023: tarifele la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de luni.

Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua de astăzi.

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină consultați peco-online.ro 

Față de ziua precedentă, benzina și motorina s-au scumpit luni cu 5 bani pe litru.

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină luni, 11 septembrie 2023 

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 7.12 lei și se găsește la acest preț  în județul Timiș, la stația Lukoil din Sânnicolau Mare.

În ceea ce privește preț motorină luni, 11 septembrie 2023, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.41 lei și o găsiți la acest preț la stația Lukoil din Tărtășești, județul Dâmbovița.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.22 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații peco din București.

Preț benzină și motorină luni, 11 septembrie 2023- București 

Cel mai mic preț benzină: 7.13 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.43 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.22 lei
Preţ carburanţi. Haos la pompă, cât costă un plin de motorină şi benzină acum faţă de 2022
Cel mai bun preț pentru benzina standard din București este de 7.13 și se vinde cu acest preț la stațiile Lukoil din Sectorul 1.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.43 lei și se vinde la acest preț la stația Lukoil din Sectorul 6.

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.22 lei și se vinde la acest preț la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV.

Preț carburanți 11 septembrie 2023 – Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 7.16

Cel mai mic preț motorină: 7.46

Cel mai pic preț GPL: 3.24

Preț carburanți 11 septembrie 2023 – Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 7.14

Cel mai mic preț motorină: 7.46

Cel mai pic preț GPL: 3.26

Profesorul Mircea Coşea, avertisment sumbru asupra creşterii preţului carburanţilor: „Va duce la o creştere a tuturor preţurilor”

Preț carburanți 11 septembrie 2023 – Iași 

Cel mai mic preț benzină: 7.16

Cel mai mic preț motorină: 7.46

Cel mai pic preț GPL: 3.26

Preț carburanți 11 septembrie 2023 – Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 7.16

Cel mai mic preț motorină: 7.43

Cel mai pic preț GPL: 3.24

Preț carburanți 11 septembrie 2023. Marcel Ciolacu va analiza problema în Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, chestionat dacă este luată în calcul reintroducerea măsurii de compensare a preţului carburanţilor cu 50 de bani, în condiţiile în care benzina a ajuns la 7,5 lei per litru, că va exista o discuţie în Guvern pentru a vedea de ce a crescut preţul. Liderul PSD a adăugat că ţara noastreă are al doilea cel mai mic preţ la carburanţi din Europa, iar scumpirea nu este atât de mare, acciza fiind raportată la anul 2018. „Deci statul român în acest moment ia cea mai mică acciză din Europa ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit”, a mai precizat prim-ministrul.

„O să am o discuţie să vedem de ce a crescut preţul. Am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. Este foarte uşor de influenţat în urma războiului, dar vreau să vă spun un lucru – ştiţi că avem al doilea preţ din Europa ca şi cel mai mic. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin de cât România. Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o menţinem într-un grafic. De asemenea, ştim că preţul la carburant pe tot lanţul aduce până la urmă scumpiri. Nu e o scumpire atât de mare. Noi avem acciza blocată raportată la 2018. Deci statul român în acest moment ia cea mai mică acciză din Europa ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută luni după participarea la deschiderea anului şcolar dacă este luată în calcul reintroducerea măsurii de compensare cu 50 de bani a carburanţilor, în contextul scumpirii benzinei care a ajuns la 7,5 lei/l.