Preț carburanți 16 aprilie. Petrom a scumpit din nou benzina și motorina

Prețul carburanților a crescut la Petrom marți 16 aprilie. În a doua zi a săptămânii, benzina și motorina s-au scumpit cu câte 4 bani pe litru.

16 apr. 2024, 11:35
Preț carburanți 16 aprilie. Petrom a scumpit din nou benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat marți, 16 aprilie, prețurile pentru benzina și motorina vândute în stațiile proprii, la o săptămână de la precedenta scumpire.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa în data de 5 aprilie 2024 un preț al benzinei standard de 7,37 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul.

Potrivit unei analize Economica.net, Petrom a crescut azi prețul la benzină și la motorină cu patru bani pe litru, comparativ cu nivelurile de luni. Exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru, și la benzină și la motorină, care a aut loc week-end-ul trecut, aceasta este a patru scumpire consecutivă a carburanților din luna apilie. Precedenta a avut loc la 9 aprilie, și a fost tot de patru bani pe litru, pentru fiecare carburant. O altă majorare de preț a avut loc pe 5 aprilie, și a fost tot de patru bani pe litru pentru fiecare caburant. Asta după ce, cu o zi înainte, Petrom operase o scumpire identică, tot de patru bani pe litru și la benzină și la motorină.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.