Preț carburanți 22 februarie. Benzina continuă să se scumpească și se menține peste 7 lei

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a menține prețul pentru benzină peste pragul de 7 lei pe litru, la trei zile de la ultima majorare de preț.

22 feb. 2024, 10:48
Preț carburanți 22 februarie. Benzina continuă să se scumpească și se menține peste 7 lei
Preţ carburanţi 8 septembrie 2023. Motorina s-a scumpit din nou, cât a ajuns să coste un litru

Preț carburanți 22 februarie. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează la data de 22 februarie 2024 un preț al benzinei standard de 7,07 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul.

Așadar, Petrom vinde carburanții la același preț de miercuri, când scumpise și benzina  și motorina cu câte doi bani pe litru. Ultima majorare anterioară avusese loc în 19  februarie, cu opt bani pe litru.

Majorarea de preț de miercuri a fost a zecea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Citește și: DOCUMENT Indemnizaţie de ne-Schengen. Transportatorii români ar putea primi o compensaţie de 40 de euro pe zi

Preț carburanți 22 februarie. Creșterile de preț au survenit ca urmare a creșterilor cotațiilor petroliere, alimentate de scumpirea petrolului (82,7 dolari barilul sortimentulu Brent, de referință pentru Europa) dar și de alți factori, cum ar fi stocuri în scădere, conflictul din Marea Roșie, revizii la rafinării, însoțite și de o ușoară depreciere a leului față de dolarul american.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.