Preţ carburanţi 27 septembrie 2023. Veste proastă pentru şoferii care au maşini diesel

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

27 sept. 2023, 09:46
Preţ carburanţi 27 septembrie 2023. Veste proastă pentru şoferii care au maşini diesel

Preţ carburanţi 27 septembrie 2023. Benzina s-a ieftinit miercuri, iar motorina s-a scumpit uşor comparativ cu zilele trecute. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă miercuri 7,24 de lei litrul, faţă de 7,29 lei litrul cât era luni şi se găseşte la mai multe staţii Lukoil din Bucureşti.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 7,25 lei și 7,51 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,74 lei la 8,16 lei.

Vezi aici detaliat preţurile la carburanţi

Cea mai ieftină motorină standard costă miercuri 7,67 lei litrul, faţă de 7,65 de lei cât era luni, şi se găseşte la o staţie Lukoil din Bucureşti.

Citeşte şi: Boloş restricţionează plăţile cu cash la magazine, dar nu şi a bonurilor de masă: „Am lăsat la latitudinea angajatorului să decidă dacă va da banii pe tichet sau îi va da în numerar”

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,69 lei și 7,83 lei.

Motorina premium costă miercuri 8,03 lei litrul, faţă de 8,01 lei litrul cât ajunsese luni. Cea mai scumpă motorină standard ajunge la 8,33 lei litrul.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 1% marţi, revenindu-şi de la minimele ultimelor două săptămâni atinse în tranzacţii

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 1% marţi, revenindu-şi dintr-o scădere la un minim al ultimelor două săptămâni atinse în timpul tranzacţiilor, deoarece aşteptările privind o ofertă mai strictă au depăşit îngrijorările că perspectivele economice incerte ar putea reduce cererea, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis în urcare cu 67 de cenţi, sau cu 0,7%, la 93,96 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au închis în urcare cu 71 de cenţi, sau cu 0,8%, la 90,39 dolari pe baril.

Luni, Rusia şi-a atenuat interdicţia de export pentru benzină şi motorină. Exporturile de produse deja acceptate de Căile Ferate Ruse şi Transneft pot continua, în timp ce benzina cu mai mult sulf şi combustibilul folosit pentru nave vor fi scutite de interdicţie.  Dar interzicerea exporturilor de motorină şi benzină de înaltă calitate rămâne în vigoare.

Aprovizionarea cu petrol rămâne restricţionată, deoarece Rusia şi Arabia Saudită au extins reducerile de producţie până la sfârşitul anului.

Prețurile carburanților au explodat. Un sortiment de motorină a trecut pragul de 8 lei. Ce spun guvernanţi despre reintroducerea compensării preţurilor la pompă

”Se preconizează că oferta de petrol va fi sub cerere în viitorul apropiat şi, prin urmare, orice slăbiciune, chiar dacă este îngrozitor de dificilă, nu ar trebui să dureze”, a spus Tamas Varga, analist la brokerul de petrol PVM.

Cele mai importante bănci centrale din lume, Rezerva Federală a SUA şi Banca Centrală Europeană, şi-au reiterat în ultimele zile angajamentul de a lupta împotriva inflaţiei, semnalând că politica monetară strictă ar putea persista mai mult decât se anticipa anterior. Ratele mai mari ale dobânzilor încetinesc creşterea economică, ceea ce reduce cererea de petrol