Preţ carburanţi 6 mai 2024. Un plin costă mai mult la revenirea din minivacanţa de Paşte

Benzina este mai scumpă ca motorina în a doua zi de Paşte, iar un plin, indiferent de carburant, este mai scump ca săptămâna trecută,
Filip Stan
06 mai 2024, 10:41
Preţ carburanţi 6 mai 2024. Un plin costă mai mult la revenirea din minivacanţa de Paşte

Preţ carburanţi 6 mai 2024. Tarifele  la benzină premium şi la motorină standard au crescut cu aproximativ doi bani pe litru. Asta înseamnă, conform specialiştilor, că un litru de benzină premium a ajuns să coste între 7,89 şi 8,13 lei, iar un litru de motorină standard a ajuns să coste între 7,32 şi 7,42 lei.

Preţ carburanţi 6 mai 2024 aici

Pe de altă parte, preţurile la benzină standard, motorină premium şi GPL au rămas nemodificate, faţă de sfârşitul săptămânii trecute. În aceste condiţii, un litru de benzină standard costă între 7,37 şi 7,48 lei, un litru de motorină premium costă între 7,67 şi 7,91 lei, iar un litru de GPL costă între 3,42 şi 3,45 lei.

Vouchere noi în România, s-a aprobat majorarea cu 50% în Guvern înainte de Paşte. Ce este programul Electric Up 2024

În perioada sărbătorilor, șoferii au fost întâmpinați la pompa de combustibil cu prețuri care ating cote record. Benzină sau motorină, niciun carburant nu a fost cruțat de creșterile bruște, însă diferența este notabilă: benzină este acum considerabil mai scumpă decât motorina.

Conform datelor, prețul mediu la combustibil s-a majorat cu 2.50 lei, amplificând presiunea asupra bugetelor deja tensionate de cheltuielile specifice perioadei sărbătorilor. Astfel, un plin de benzină este mai scump cu 9 lei decât în luna anterioară.

Magazinul din România în care umpli coşul fără să fie nevoie să ai bani la tine sau să scanezi produsele

Această creștere bruscă a prețurilor a generat un interes crescut pentru modalități alternative de transport, cu mulți oameni optând pentru soluții mai ecologice și mai puțin costisitoare. Bicicletele și trotinetele electrice devin tot mai populare în orașe, oferind nu doar o alternativă economică, dar și una sustenabilă pentru deplasările zilnice.

Preţurile petrolului au coborât vineri, iar pe ansamblul săptămânii au scăzut cu peste 6%, cel mai mult în ultimele trei luni

Preţurile petrolului au avut vineri o evoluţie negativă, iar pe ansamblul săptămânii au scăzut cu peste 6%, cele mai accentuale declinuri din ultimele trei luni, investitorii analizând datele de pe piaţa americană a muncii şi perspectivele reducerii dobânzii de referinţă de către Rezerva Federală, transmite Reuters.  Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în iulie, au scăzut vineri cu 71 de cenţi, sau cu 0,85%, la 82,96 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate aferent lunii iunie a scăzut cu 84 de cenţi, sau cu 1,06%, la 78,11 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au înregistrat pierderi pierderi săptămânale de peste 6%, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de faptul că ratele dobânzilor mari pentru mai mult timp vor reduce creşterea economică în SUA, principalul consumator de petrol din lume, precum şi în alte părţi ale lumii.

Preţul petrolului Brent a consemnat un declin săptămânal de aproximativ 6,8%, în timp ce preţul WTI s-a redus cu 6,4%. Creşterea locurilor de muncă din SUA a încetinit peste aşteptări în aprilie, iar câştigul salarial anual s-a redus, au arătat datele de vineri, determinând traderii să îşi mărească aşteptările că banca centrală a SUA va efectua prima sa reducere a dobânzii de anul acesta în septembrie.

”Economia încetineşte puţin. Dar (datele) oferă o cale de urmat, că Fed va efectua cel puţin o reducere a dobânzii în acest an”, a spus Tim Snyder, economist la Matador Economics.

Fed a menţinut dobânzile stabile în această săptămână şi a semnalat valori ridicate ale inflaţiei care ar putea întârzia reducerile dobânzilor.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Cea mai veche fabrică din România a renăscut din propria cenușă și își deschide porțile. Sute de angajați vor lucra aici
Capital.ro
Traian Băsescu a anunțat în direct la TV. DECIZIE înainte de alegeri
Playtech.ro
DOLIU în sportul românesc. Fanii sunt în LACRIMI! A MURIT un TITAN!
DailyBusiness
Este anunțul momentului de la BNR. Sunt vizați toți românii cu credite în LEI
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Emil Rengle și iubitul, pas important în relație. Cei doi vor să devină părinți
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Gastronomia la nivel global: Cele mai bizare mâncăruri pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'