Preţ carburanţi 7 octombrie 2022. Carburanţii s-au scumpit după trei săptămâni de ieftiniri. Diferență record de preț între benzină și motorină

După mai multe luni de ieftiniri succesive, Petrom a scumpit carburanții. Este prima majorare a prețurilor după mai multe zile de ieftiniri succesive.

07 oct. 2022, 10:06
Preţ carburanţi 7 octombrie 2022. Carburanţii s-au scumpit după trei săptămâni de ieftiniri. Diferență record de preț între benzină și motorină

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afişat la 7 octombrie 2022, în aplicația Petrom, un preț  de 7,10 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,49 lei/litrul, potrivit Economica.net.

După aplicarea subvenţiei de 50 de bani, preţurile reale ajung 6,60 lei pe litru la benzină și 7,99 lei pe litru la motorină.

Citeşte şi: Prețurile la alimente sar în aer. Retailerii și producătorii pasează vina de la unii la alții în timp ce românii plătesc cu 30-50% mai mult pe produse

Preţurile aplicate vineri de Petrom la staţia din Şoseaua Virtuţii sunt mai mari decât în ziua precendetă. Petrom a scumpit benzina cu 4 bani pe litru și motorina cu 8 bani pe litru. Este prima majorare de preț din ultimele trei săptămâni și vine după mai multe ieftiniri semnificative.

Litrul de motorină a ajuns să fie mai scump decât cel de benzină cu aproape 1,4 lei. Este o diferență record.

Citeşte şi: Criza gazelor s-ar putea agrava în Europa în 2023, după folosirea rezervelor în iarnă. Petrolul s-a scumpit

Prețurile de la pompă sunt influențate în special de cotațiile produselor petroliere, care depind de prețul țițeiului, de cursul de schimb leu-dolar, dar și de factorii zonali.