PREŢ CARBURANŢI. Ungaria va limita din 27 mai vânzarea de benzină către străini la preţ redus

Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la preţurile plafonate de guvern, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei.

27 mai 2022, 00:51
PREŢ CARBURANŢI. Ungaria va limita din 27 mai vânzarea de benzină către străini la preţ redus

PREŢ CARBURANŢI. Din 27 mai, autorităţile maghiare vor permite doar proprietarilor de maşini cu numere locale să cumpere benzină la preţuri preferenţiale stabilite în ţară. Acest lucru a fost publicat joi de ziarul Hungary Today, citându-l pe şeful administraţiei primului ministru al ţării, Gergely Guiyash.

Potrivit acestuia, începând de vineri, doar proprietarii de maşini cu numere de înmatriculare maghiare vor putea cumpăra combustibil la preţuri stabilite de stat, în timp ce proprietarii de maşini cu numere de înmatriculare străine vor trebui să cumpere benzină la preţurile pieţei.

Preţ benzină şi motorină. Mai ieftin un plin în Bulgaria!
Guiyash a precizat că această decizie se datorează faptului că „străinii profită de faptul că Ungaria poate menţine preţurile la benzină la nivelul de 480 de forinţi (1,3 dolari) pe litru, în timp ce în alte ţări europene benzina se vinde la nivelul de 700-900 forinţi (1,9 USD – 2,4)”.

Guvernul a aprobat planul de urgenţă pentru securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România
În noiembrie anul trecut, guvernul ungar a decis să îngheţe preţurile la benzină şi motorină şi să le stabilească la 1,3 dolari.

PREŢ CARBURANŢI. Marţi, premierul ungar Viktor Orban a anunţat că va fi instituită starea de urgenţă în ţară începând cu 25 mai pe fondul conflictului din Ucraina, care a provocat tulburări economice în Europa.

Și șoferii români se numără printre cei care treceau granița ca să facă plinul în Ungaria. La începutul acestei luni, se constatase o creștere a traficului de frontieră la granița de vest, iar fenomenul era explicat prin faptul că tot mai mulți români mergeau să alimenteze în țara vecină. Motorina costa, la acel moment, chiar și cu 3 lei mai puțin în Ungaria, iar unii șoferi spuneau că fac o economie considerabilă, chiar și de 150 de lei la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini era cu numere de România.

 


loading...
Partenerii noștri