Preţ carburanţi. Veşti proaste pentru toţi şoferii înainte de weekend. Cât te costă un drum până la Poiana Braşov

Motorina şi benzina s-au scumpit înainte de weekend. Prețul carburanților în România, astăzi, 16 februarie 2024.

16 feb. 2024, 09:13
Preţ carburanţi. Veşti proaste pentru toţi şoferii înainte de weekend. Cât te costă un drum până la Poiana Braşov

Preţ carburanţi. 16 februarie 2024. Veşti proaste pentru şoferi, benzina și motorina s-au scumpit chiar înainte de vacanţa de schi a elevilor. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă vineri 6,92 lei și se găsește la mai multe stații din București. Ieri, un litru de benzină costa 6,85 lei.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,93 lei şi 7,07 lei, preţuri în creştere. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,43  la 7,72, valori, de asemenea, mai mari.

Isărescu, întrebat dacă România este pregătită pentru impozit progresiv şi cotă unică de TVA: Nu cred că e de actualitate în an electoral
Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 7,40 lei și se găsește la o stație Socar din Bucureşti, str. Vasile Lascăr nr. 141 A.

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,41 lei și 7,53, de asemenea în creştere.

Cea mai ieftină motorină premium costă 7,78 de lei litrul, iar cea mai scumpă ajunge la 8,04 lei litrul, de asemenea, preţuri mai mari.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Preţurile petrolului au crescut joi cu circa 1,5%, susţinute de dolarul slab

Preţurile petrolului şi-au revenit joi după pierderile iniţiale, crescând cu circa 1,5%, susţinute de dolarul mai slab, dar avansul a fost limitat de un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA) care semnalează încetinirea creşterii cererii în acest an şi de o creştere peste aşteptări a stocurilor de ţiţei în SUA, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,16 USD, sau cu 1,4%, la 82,76 USD pe baril.  Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au câştigat 1,24 USD, sau 1,6%, la 77,88 USD pe baril.

Indicele dolarului american a scăzut cu 0,4% după ce datele au arătat că vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut peste aşteptări în ianuarie.

Un dolar mai slab creşte de obicei preţul petrolului, deoarece face marfa mai ieftină pentru deţinătorii altor valute. Vânzările cu amănuntul din Statele Unite au scăzut cu 0,8% luna trecută, a declarat Departamentul pentru Comerţ.

Prețul carburanților 15 februarie. Benzina și motorina s-au scumpit din nou

Datele pentru decembrie au fost revizuite în sens negativ, pentru a arăta că vânzările au crescut cu 0,4% în loc de 0,6%, aşa cum s-a raportat anterior.

Datele au generat optimism cu privire la reducerile ratei dobânzii din partea Rezervei Federale în viitor, ceea ce ar putea fi pozitiv pentru cererea de petrol.

Vestea că două economii majore au întrat în recesiune a afectat şi preţurile petrolului. Marea Britanie a intrat în recesiune în a doua jumătate a anului 2023, când produsul său intern brut (PIB) s-a contractat cu 0,3% în trimestrul patru, scăzând cu 0,1% în trimestrul al treilea, arată datele oficiale.

Japonia a alunecat în mod neaşteptat în recesiune la sfârşitul anului trecut, cedând Germaniei titlul de a treia mare economie din lume.