Preţ ouă de Paşte. Fermierii români vând cele mai ieftine ouă din UE. Vânzările au scăzut cu 30 la sută

Președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van, susţine că vânzările de ouă în perioada Sărbătorilor Pascale vor fi mai mici în acest an, din cauza restricțiilor impuse de criza generată de noul coronavirus. De asemenea, preţurile vor fi similare cu cele de anul trecut, fiind cele mai mici din Uniunea Europeană. 

13 apr. 2020, 06:05
Preţ ouă de Paşte. Fermierii români vând cele mai ieftine ouă din UE. Vânzările au scăzut cu 30 la sută

„Conform Observatorului Prețurilor la nivelul UE, prețul la poarta fermei în România este cel mai mic din UE, pentru ouăle obținute de la găini crescute la cuști, categoria L+M, ambalate la cofrag de 30 de ouă. Comparativ cu anul 2019, prețul la poarta fermei este același, adică între 0,28 – 0,30 lei/ou, deși costul de producție în anul 2020 este mult mai mare”, a declarat, pentru Agerpres, președintele UCPR.

În anii trecuți, industria avicolă miza pe vânzări între 170 și 180 de milioane de ouă în perioada Sărbătorilor Pascale, cu 50% mai mult decât într-o lună obișnuită.  Reprezentantului Uniunii Crescătorilor de Păsări susține că și cererea de carne de pasăre s-a redus semnificativ în ultimele două-trei săptămâni din cauza măsurilor de restricție care au închis o mare parte din rețelele de distribuție, HORECA, catering, iar exportul a scăzut mult din aceleași motive. Producția de carne din fermele comerciale este la același nivel cu cea realizată în anul 2019 pe trimestrul I, adică 115.000 – 120.000 tone.

Citeşte şi Mielul de Paşte, mai ieftin pe internet decât în pieţe