Pretestarea subiectelor la admiterea în magistratură şi INM, finanţată din veniturile proprii ale CSM

Guvernul a modificat miercuri Hotărârea nr.183/2005 referitoare la înființarea pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a unei activități finanțate integral din venituri proprii, care reglementează finanțarea examenelor de admitere în magistratură și la Institutul Național al Magistraturii.

04 mart. 2015, 13:42
Pretestarea subiectelor la admiterea în magistratură şi INM, finanţată din veniturile proprii ale CSM

Noul act normativ asigură posibilitatea suportării, din veniturile proprii realizate din organizarea concursurilor, a cheltuielilor privind pretestarea subiectelor incluse în baza de date din care sunt selectate subiectele pentru „testele de verificare a raționamentului logic”, informează un comunicat de presă al Executivului transmis AGERPRES.

În cadrul concursurilor de admitere în magistratură, pretestarea este o fază obligatorie și esențială, precizează sursa citată.

Totodată, prin modificarea HG nr. 183/2005 se stabilește, arată Guvernul, introducerea comisiei de elaborare a subiectelor, distinctă de comisia de examinare sau de cea de soluționare a contestațiilor.

Membrii comisiilor de elaborare a subiectelor, ai comisiilor de examinare, ai comisiilor de corectare și ai comisiilor de soluționare a contestațiilor pentru examenele de admitere, precum și supraveghetorii vor fi remunerați prin plata cu ora. Baza de calcul este indemnizația brută lunară a funcției de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, precizează Guvernul.

Citeşte şi Ministerul Public şi Consiliul Superior al Magistraturii, bugete mai reduse în 2015