Prețul carburanților continuă să crească. Un plin de motorină este mai scump cu 21 de lei față de luna trecută

Petrom, liderul pieței carburanților, a crescut din nou prețurile la motorină în stațiile proprii. Prețul benzinei a rămas nemodificat.

08 aug. 2023, 11:24
Prețul carburanților continuă să crească. Un plin de motorină este mai scump cu 21 de lei față de luna trecută
Preţ benzină şi motorină.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 8 august 2023 un preț al benzinei standard de 6,93 lei/litru, în timp ce motorina standard se vinde cu 7,09 lei/litrul.

Conform analizei Economica.net, este a opta majorare de preț consecutivă din ultimele nici două săptămâni, de când prețurile au început să crească iarăși. Cumulat, față de jumătatea lunii iulie, motorina este mai scumpă cu 43 de bani pe litru, iar benzina cu 25 de bani pe litru.

Citește și: Profesorul Mircea Coşea, avertisment sumbru asupra creşterii preţului carburanţilor: „Va duce la o creştere a tuturor preţurilor”

Așadar, un “plin” standard, de 50 de litru, pentru un autoturism diesel este mai scump cu 21 de lei comparativ cu luna trecută.

De asemenea, crește și diferența de preț dintre motorina și benzină, situație tipică pentru piața noastră, unde consumul de motorină este încă mult mai mare decât cel de benzină, dar care se inversase la la sfârșitul primăverii, când benzina devenise mai scumpă decât motorina. Motorina este acum cu 16 bani pe litru mai scumpă decât benzina.

Majorările de preț se datorează în special creșterii cotațiilor la produsele petroliere în zona noastră, iar prețurile nu cresc doar la noi, ci în toată Europa.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.