Prețul carburanților în România, pe 28 iulie 2022. Cât costă benzina și motorina

Prețurile carburanților sunt cu 50% mai mari față de anul trecut, însă au înregistrat o ușoară scădere, ca urmare a scăderii prețului/baril și a reducerii cu 50 de bani asumată de Guvernul Ciucă.

28 iul. 2022, 09:46
Prețul carburanților în România, pe 28 iulie 2022. Cât costă benzina și motorina

În București, benzina standard se vinde între 7,78 lei/litru și 7,96 lei/litru. Cea mai ieftină benzină standard se vinde la Petrom și Lukoil, iar cea mai scumpă la MOL și OMV.

În Capitală, motorina standard se vinde cu 8,46 lei/litru – 8,60 lei/litru. De asemenea, cel mai ieftin carburant e la stațiile Petrom și Lukoil, iar cel mai scump la MOL și OMV.

Benzina premium se vinde cel mai ieftin la Lukoil, cu 7,98 lei/litru, iar cea mai scumpă o vând maghiarii de la MOL, cu 8,59 lei/litru. Cea mai scumpă motorină premium o vinde MOL, cu 9,09 lei/litru, iar cea mai ieftină e 8,82 lei/litru, la Petrom.

Ministrul Energiei mulțumeste companiilor

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le mulțumește companiilor pentru că au aplicat reducerea de preț.

„Carburanți mai ieftini! Vreau să le mulțumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar și au aplicat deja prevederile Ordonanței de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți”, a scris el pe Facebook.

Prețurile au explodat din luna martie 2022. În 9 martie s-au format cozi imense la benzinării în toată țara, după ce o benzinărie din Beiuș a afișat prețuri de peste 10 lei la motorină și benzină. Speriați că prețul va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt atunci stațiile de alimentare.

La acea vreme, prețurile carburanților în București variau în jur de 7,5-7,6 lei litrul de benzină și cam 7,6-7,7 lei litrul de motorină.