Preţul carburanţilor la 25 august. Motorina şi benzina se scumpesc

Prețurile carburanților au reînceput să crească. Motorina s-a scumpit pentru a doua zi consecutiv cu încă 4 bani pe litru cumpărat. Totul se întâmplă în contextul discuțiilor de la guvern legate de prelungirea compensarii cu 50 de bani.

25 aug. 2022, 12:57
Preţul carburanţilor la 25 august. Motorina şi benzina se scumpesc

Preţul carburanţilor la 25 august. După două zile în care Petrom a scumpit motorina, joi compania a decis să mărească preţurile şi la benzină.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa joi, 25 august 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,98 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,71 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,48 lei pe litru la benzină și 8,21 lei pe litru la motorină, potrivit Economica.net.

Joi, Petrom a crescut cu patru bani pe litru prețul benzinei. Prețul motorinei a rămas nemodificat.

Este a treia modificare de preț a carburanților, în trei zile consecutive. Cu o zi în urmă, compania a majorat prețul motorinei cu patru bani pe litru și a ieftinit benzina marginal, cu doar un ban pe litru, iar cu două zile în urmă scumpise doar motorina, tot cu patru bani pe litru.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat la începutul săptămânii trecute că măsura compensării cu 50 de bani a prețului la combustibil nu mai este necesară. Preşedintele PSD spune că în acest moment s-a intrat într-o „zonă predictibilă” cu scumpirile și compensarea de la pompă nu ar mai fi necesară.

Ordonanța de reducere cu 50 de bani a prețurilor este în vigoare până la finalul lunii septembrie.