Preţul carburanţilor la 28 iunie 2022. Cât plătesc românii pe benzină şi motorină

Guvernul stă pe un butoi de pulbere din cauza carburanţilor. Miercuri ar trebuie să se adopte măsura compensării cu 50 de bani. Premierul Ciucă spune că măsura compensării a fost agreată de toți în coaliție, însă PSD s-a delimitat public.

28 iun. 2022, 10:52
Preţul carburanţilor la 28 iunie 2022. Cât plătesc românii pe benzină şi motorină

Benzina standard se vinde marţi, 28 iunie, cu 8.56 lei pe litru la o staţie Petron din zona Cotroceni, potrivit monitorulpreturilor.ro. Cel mai mare preţ pentru benzina standard în Bucureşti, 8.63 lei pe litru, este la o staţie Lukoil din zona 13 Septembrie.

Preţul pentru motorina standard în Bucureşti variază între 9.16 lei pe litru, la mai multe staţii Petrom şi Lukoil, şi 9.19 lei.

Benzina premium se vinde în Bucureşti cu preţuri între 8.75 lei pe litru şi 9.24 lei, în timp ce pentru litrul de motorină premium preţul variază între 9.52 lei şi 9.55 lei.

Guvernul stă pe un butoi de pulbere din cauza carburanţilor. Rareş Bogdan: „Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă”

„Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă! Avem un premier extrem de responsabil, care arată realitatea, le spune românilor ce îşi permite şi ce nu îşi permite ţara noastră. Mai ales în contextul războiului stârnit de un om bolnav care ameninţă planeta cu foamete şi întuneric! Cetăţenii au nevoie de adevăr, pentru a-şi putea programa cheltuielile, a-şi face planuri. Prin urmare, PNL va susţine în continuare măsuri economice de natură să ducă la înfiinţarea de locuri de muncă, să crească încasările la buget şi să stimuleze investiţiile publice şi private, să atragă banii europeni. Fiecare euro investit atrage alţi 10, dar pentru un mediu de afaceri sănătos este nevoie de predictibilitate”, a arătat Rareş Bogdan, luni seară, într-o postare pe Facebook.

„PNL n-a vândut iluzii nici în privinţa preţului carburanţi, compensarea, atâta câtă este, a fost aprobată în coaliţie, iar comunicarea a fost cinstită, nu populistă, căci oamenii au nevoie să cunoască realitatea. Nu vrea nimeni să pericliteze stabilitatea economică, iar dacă s-ar fi putut, compensarea ar fi fost mai mare. Repet, cheia este responsabilitatea, echilibrul. Dacă n-ar fi fost aşa, dacă acest guvern n-ar fi extrem de serios, SUA n-ar face investiţii în capacităţi suplimentare de producere a energiei. Şi e doar începutul”, a mai spus Rareş Bogdan.