Preţul gazelor a crescut într-o noapte cu 27 la sută

Date alarmante după liberalizarea pieţei gazelor: preţurile au crescut într-o noapte cu aproape 27% între producători şi traderi. Pentru populaţie, gazele s-au scumpit în doar o lună cu 2,5 %.

23 mai 2017, 08:40
Preţul gazelor a crescut într-o noapte cu 27 la sută

Ultimele date ale INS arată îngrijorator. După ce la 1 aprilie piaţa gazelor naturale s-a liberalizat, preţurile au crescut destul de mult, pentru consumatorii casnici acestea au crescut cu 2,5 la sută.

Au fost însă şi tranzacţii în care preţul a crescut în doar o naope cu 27 la suta, nu vorbim însă despre cel pentru populaţie, ci de tranzacţii pentru consumatorii industrali, însă această majorare se va resimţi şi în buzunarul cetăţenilor pentru că vom asista cu siguranţă la o scumpire a produselor sau serviciilor oferite de acei producători.

Sindicaliştii arată cu degetul către ANRE care nu intervine şi nu normează tranzactionarea pe bursă a gazelor. Doar 10 la suta din piaţă se tranzactioneaza la bursă în condiţiile în care în mod normal ar fi trebuit pînă acum potrivit legii să avem 30 la sută din aceasta piata supravegheată pe bursă.