Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală ca creşte din 2014. Află cu cât

Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală va creşte de la 252,17 lei la 329,30 lei fără TVA, pentru cei alimentaţi din centralele RADET, şi de la 212,95 de lei la 296,49 de lei, pentru cei alimentaţi din puncte termice proprii, potrivit unui proiect aprobat miercuri în CGMB.

19 dec. 2013, 08:50
Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală ca creşte din 2014. Află cu cât

Aceste tarife ar fi trebuit să fie recalculate în luna februarie 2013, ca urmare a deciziilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Neaprobarea acestor tarife a determinat pierderi financiare înregistrate de RADET Bucureşti, în perioada februarie – iulie 2013, în valoare de 10.505.928, 81 de lei (aproximativ 2,37 milioane de euro )”, s-a arătat în raportul de specialitate aferent proiectului.

Primarul general Sorin Oprescu a spus că proiectul aprobat de CGMB este, în opinia lui, unul „corect”.

Este vorba de hotărârea ANRE pentru recuperarea datoriilor care le-au calculat ELCEN şi RADET. După calcul, a rezultat necesitatea recuperării acestor datorii. Mai mult de atât, de patru ani de zile nu s-a făcut nicio rectificare la agenţii economici şi, pe de o parte, mi se pare corect acest proiect de hotărâre„, a spus Oprescu, după aprobarea proiectului, citat de Mediafax.

Întrebat dacă majorarea preţului gigacaloriei la agentul economic duce la creşteri ale produselor pe piaţa liberă, Oprescu a arătat: „Dacă îmi explicaţi şi mie cum o firmă de consultanţă, care îşi are sediul într-un apartament de trei cameră, închiriate la bloc, ar putea afecta preţul pânii şi al undelemnului, vă răspund la întrebare. Asta este o poveste”.