Prețul ireal cu care se vinde același iepuraș de ciocolată în România față de Marea Britanie! Românii s-au enervat la culme. ”La noi sunt adevărați! Suntem o țară de proști”

Un bucătar român care trăiește și muncește în Oxford, Mihai Andrei Tudose, a publicat pe internet diferența de preț dintre un iepuraș de ciocolată din România, față de același desert cumpărat din Marea Britanie. Internauții s-au enervat la culme când au văzut cât costă celebrul iepuraș de ciocolată în rafturile magazinelor din Anglia.

10 apr. 2024, 19:50
Prețul ireal cu care se vinde același iepuraș de ciocolată în România față de Marea Britanie! Românii s-au enervat la culme. ”La noi sunt adevărați! Suntem o țară de proști”

Un bucătar român care trăiește și muncește în Oxford, Mihai Andrei Tudose, a publicat pe internet diferența de preț dintre un iepuraș de ciocolată din România, față de același desert cumpărat din Marea Britanie.

Citește și 5 motive sa bei ciocolata calda. Nu te-ai fi gandit la ele

Chiar dacă produsul are aceeași greutate și este fabricat de aceeași companie, la noi în țară prețul este mult mai mare.

Postarea românului care locuiește și muncește ca bucătar în Oxford a devenit virală pe rețelele de socializare.

Mihai Andrei Tudose a făcut o fotografie în care și-a propus să arate diferența de preț pentru un iepuraș din ciocolată din România comparativ cu același produs de pe rafturile supermarketului Tesco din Marea Britanie.

Dacă la Tesco iepurașul de ciocolată costă 5 lire sterline, aproximativ 25 de lei, în România, același desert cu același gramaj, produs de aceeași companie se vinde cu 56,99 de lei!

Așa că, românii mănâncă desertul aproape la dublu în România față de Oxford, chiar dacă mulți sunt de părere că diferențele salariale nu justifică un astfel de contrast.

Angajații din Marea Britanie ajung să câștige și de trei ori mai mult decât o parte dintre angajații români.

„Pentru că postarea mea a devenit virală, ce-i drept din greșeală, îmi cer scuze marilor lanțuri de magazine ce vin cu oferte extraordinare pentru România. V-am stricat combinațiile, nesătuilor!

Sper pe viitor cât mai multă lume să ”deranjeze” cu adevărul în ceea ce nu este în regulă în România. Poate așa într-o bună zi diaspora nu va mai fi diaspora”, a scris Tudose Mihai pe Facebook.

”La noi sunt adevărați”

Așa cum era de așteptat, românii au reacționat într-un număr impresionant la postarea românului.

O persoană chiar a calculat cam câte ore trebuie să muncească un român, care câștigă salariul minim pe economie, ca să își permită un iepuraș de ciocolată la 57 de lei.

Citește și Ciocolata neagră, un deliciu regal. Care sunt beneficiile pentru organism și în ce cantități se poate consuma

„Pai și normal, astea de aici au aur înăuntru.”/”În România sunt adevărați.”/ ”Salar minim pe economie în România este 2079 net. Luna aprilie are 176 ore lucrătoare, deci 2079 ÷ 176 = 11, 8 lei pe oră net salar minim România.

57 lei un iepuraș împărțit la 11, 8 lei pe o oră de muncă rezultă 4,8 ore muncite in România pentru a cumpăra un iepuraș! În UK cu o oră de muncă cumperi minim 2 iepurași (salar minim pe economie UK ),  E japcă pe față. Suntem o țară de proști”, au fost doar o parte din reacțiile de pe grup, potrivit Adevărul.ro.