Preţul gazelor va scădea, în aprilie, la o parte dintre consumatorii casnici. Vezi în ce oraşe

Publicat: Marţi, 01 Aprilie 2014 20:00 // Actualizat: Miercuri, 02 Aprilie 2014 09:34 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat marţi că, potrivit datelor comunicate de ANRE, în luna aprilie preţul la gaze pentru consumatorii casnici va înregistra scăderi cu 2% în zona Bucureştiului, unde distribuitor este GDF-Suez, cu 4% în zona Constanţei, unde există companii mai mici de distribuţie şi va înregistra o creştere cuprinsă între 1,5% şi 1,6% acolo unde distribuţia este realizată de EON.

Foto: focus-energetic.ro

"La consumatorii casnici, la o parte din consumatori vor fi scăderi de preţ la gaze în special în zona Bucureştiului, acolo unde distribuitor este compania GDF-Suez, scăderi cu 2%, conform datelor ANRE-ului. În zona unde distribuie alte companii, mai mici, de exemplu în zona Constanţa, vor fi scăderi cu 4%, iar în zona unde distribuie EON va fi o creştere de 1,5-1,6%, pentru că aceste creşteri ale preţului gazului în producţia internă sunt corelate cu revizuirea tarifelor de distribuţie şi sunt corelate cu scăderea procentului de import şi la populaţie, de la 5% la 2,5%", a declarat Răzvan Nicolescu la finalul unei dezbateri organizate de PDL pe tema strategiei energetice a României, potrivit Agerpres.

Ministrul delegat pentru Energie a precizat, totodată, că "procentul de import la gaze pentru marii consumatori a scăzut de la 20% la 4% în luna aprilie".

"Înţeleg de la ANRE, că ei sunt autoritatea competentă, că va fi de 4%, în loc de peste 20%. Deci, o scădere foarte mare, cu un impact pozitiv pe factura plătită de consumatorul industrial", a completat Răzvan Nicolescu.

CITEŞTE ŞI: Preţul gazelor pentru populaţie va creşte în acest an cu 8%

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anre gaze ieftine consumatori casnici pret gaze scade preţul la gaze
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 apr 00:58
...Preţul gazelor pentru populaţie va creşte în acest an cu 8% Source Article from http://www.romaniatv.net/pretul-la-gaze-va-scadea-in-aprilie-la-o-parte-dintre-consumatorii-casnici-vezi-in-ce-orase_135948.htmlPreţul la gaze va scădea, în aprilie, la o parte dintre...
01 apr 21:13
...scăderi cu 2% în zona Bucureştiului, unde distribuitor este GDF-Suez, cu 4% Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
01 apr 20:08
...

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat marţi că, potrivit datelor comunicate...
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H