Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un spital din București. Au fost păcălite de un bărbat că le va angaja

Patru absolvente ale unei școli postliceale au fost păcălite de un bărbat că le va angaja la un spital public din Capitală, în schimbul unei sume de bani.

19 oct. 2022, 16:33
Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un spital din București. Au fost păcălite de un bărbat că le va angaja

Absolventele școlii postliceale au înțeles că intrarea în sistemul public de sănătate costă mult, după ce un bărbat le-a promis că le va angaja ca asistente la un spital public din București, conform Ziare.com.

Conform surselor judiciare, impostorul, care nu avea nicio ocupație, le-a spus tinerelor că are conexiuni cu managerul Spitalului Bagdasar Arsene din București. Cele patru asistente i-au oferit 9.500 de euro pentru un presupus trafic de influență.

Citește și: FOTO: Marina Almășan a ajuns de urgență, la spital. Ce s-a întâmplat cu vedeta TV

”La data de 18.10.2022, urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat în vârstă de 48 de ani din județul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În perioada iulie 2021 – februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.

În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile”, potrivit unui comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Citește și: Un spital din România a cumpărat un telefon iPhone 14 prin SEAP