Preţul ultrabook-urilor ar putea să scadă în semestrul doi. Asus vrea 5.000 unităţi vândute

Asus, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive IT&C, estimează pentru acest an că va comercializa peste 5.000 de ultrabook-uri din seria UX.

22 mart. 2012, 09:30
Preţul ultrabook-urilor ar putea să scadă în semestrul doi. Asus vrea 5.000 unităţi vândute

“Publicul a primit foarte bine produsele ASUS UX vândute sub umbrela „ultrabook” și estimăm depășirea cifrei de 5000 unități vândute până la sfârșitul anului.  Prețurile vor urmări ca de obicei costurile de producție mai ales că profiturile din industria IT hardware sunt cele mai scăzute. Suntem convinși că vom asista la o creștere a volumelor care să permită în a doua jumătate a anului prețuri ceva mai accesibile”, a declarat pentru RTV.NET, Ciprian Donciu, sales and marketing manager al Asus România.

Potrivit acestuia, ultrabookurile au venit ca o soluție pentru clienții extrem de pretențioși care doresc în același timp: portabilitate (laptopuri foarte subțiri, cu autonomie mare), performanțe medii, timp de standby îndelungat și revenire rapidă din standby. Tehnologiile de implementare a acestui concept difera destul de mult de la un brand la altul.

Ultrabook-urile au intrat puternic pe piaţă în toamna anului trecut, odată cu lansarea seriei UX de la Apus,  S3 de la Acer şi Toshiba Portege. În acest an s-au mai lansat pe piaţa locală Dell Ultrabook XPS şi HP Folio.