Preţuri benzină şi motorină, 21 iunie 2022. PSD, în scandalul creşterii preţurilor carburanţilor: Nu mai e timp de analize și dezbateri! Guvernul trebuie să intervină urgent

PSD cere Guvernului să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți şi ca Ministerul Energiei să prezinte urgent propunerea de legiferare în acest sens.

21 iun. 2022, 13:33
Preţuri benzină şi motorină, 21 iunie 2022. PSD, în scandalul creşterii preţurilor carburanţilor: Nu mai e timp de analize și dezbateri! Guvernul trebuie să intervină urgent
Preţ benzină şi motorină 27 mai 2022

PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru reducerea preţurilor carburanţilor.

„PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creșterii prețurilor la carburanți. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens”, se arată într-un comunicat al PSD.

Citeşte şi: Preţuri motorină şi benzină. Se anunţă dezastru la pompă, vom avea preţuri de două cifre!

Totodată, PSD subliniază că „orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor”.

„Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri.

Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare”, a mai transmis PSD.

Preţuri benzină şi motorină, 21 iunie 2022.

Un litru de benzină standard se vine marţi, 21 iunie, cu preţul de 8.56 lei la o staţie Petrom din zona Cotroceni, Bucureşti. Cel mai mare preţ pentru litrul de benzină standard este de 8.63 la Petrom Militari şi Lukoil în zona 13 Septembrie.

Preţul motorinei se menţine ridicat în Capitală. Cel mai mic preţ la motorină standard este 9.16 lei la Lukoil Orhideelor şi Precizei. Cel mai mare preţ îl are Petrom, 9.21 lei pe litru, conform Monitorul Preţurilor.