Prețuri de Dubai pe litoralul românesc! Cât trebuie să scoți din buzunar în vara lui 2024 pentru câteva zile de vacanță la malul Mării Negre

Se pare că vara anului 2024 va fi mult mai scumpă decât ne-am fi așteptat, iar prețurile pentru o vacanță pe litoral vor depăși cu mult scorurile de anul trecut.

02 apr. 2024, 09:12
Prețuri de Dubai pe litoralul românesc! Cât trebuie să scoți din buzunar în vara lui 2024 pentru câteva zile de vacanță la malul Mării Negre
Prețuri de Dubai pe litoralul românesc! Cât trebuie să scoți din buzunar în vara lui 2024 pentru câteva zile de vacanță la malul Mării Negre

Românii care au în plan să se bucure de o vacanță pe litoralul românesc trebuie să știe că anul acesta vor fi nevoiți să își gândească altfel bugetul, dat fiind că prețurile vor fi semnificativ mai mari în vara lui 2024. Nu este neapărat o surpriză faptul că există această creștere, având în vedere panta ascendentă a inflației, dar și majorarea TVA-ului în turism. Mai mult de atât, explozia prețurilor la energie electrică și carburanți este un alt aspect care a avut un impact semnificativ asupra prețurilor din turism.

Citește și: Vouchere de vacanță 2024. Cum să eviţi greşeala care îţi poate distruge concediul, la ce trebuie să fii atent

Cu alte cuvinte, anul acesta începe cu un nivel extrem de ridicat al tarifelor aplicate în turism. Cei care lucrează în domeniu afirmă că nu s-ar fi putut ca prețurile să stagneze la nivelul din 2023, dat fiind că au existat aceste modificări la nivelul macro-economiei. Așadar, vom avea parte de vacanțe mai scumpe vara aceasta.

Cu toate că prețurile sunt mai ridicate, numărul de rezervări este cu 27% mai ridicat comparativ cu anul trecut. În aceste condiţii, hotelierii au decis să prelungească programul „Înscrieri Timpurii”.

„Oamenii nu se mai tem în momentul de față să facă rezervări pentru vara aceasta. Vedem o creștere consistentă de 27% a numărului de rezervări cu precădere în segmentul all inclusive unde avem o creștere de peste 35%”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Această tendință de a rezerva vacanțele în avans a revenit printre români, cu toate că în ultimii ani renunțaseră la acest obicei pe fondul pandemiei și, ulterior, din cauza conflictelor militare. Acum însă sejururile sunt achiziţionate din timp. În plus, această practică este mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar. De exemplu, o cameră dublă cu vedere la mare va costa 339 de euro, dacă este rezervată cu doar câteva zile înainte, însă dacă este rezervată din timp, prețul va fi de 269 de euro.

Hotelierii au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor din cadrul programului „Înscrieri Timpurii”. În mod normal, acestea ar fi expirat la sfârșitul lunii martie. Sezonul estival va fi deschis oficial pe 1 mai. Eforie Nord este una dintre staţiunile preferate de către turişti. Aici tarifele la cazare sunt mai mici. Iar în topul preferințelor mai sunt staţiuni precum Mamaia, Neptun şi Olimp. Pentru o noapte de cazare la hotel de trei stele prețul pornește de la 150 de lei/noapte, iar la un hotel de 4 stele tarifele pornesc de la 200 de lei, în functie de stațiune sau alte facilități.

„Cele mai căutate sejururi sunt cele cu all-inclusive. De exemplu, în stațiunea Jupiter, la un hotel de 3 stele tarifele pornesc de la 400 lei/camera dublă cu all-inclusive pentru doi adulți. Acest tarif este pentru luna iunie. În stațiunea Mamaia, la un hotel de 4 stele, tot pentru luna iunie, prețul pornește de la 580 lei/camera dublă. Cu cât înaintîm în sezon aceste tarife cresc. De exemplu, în stațiunea Mamaia ajung până la 850-900 lei pe noapte”, a declarat Camelia Ciurea, manager agenție de turism.

Citește și: Vacanță de Paște la SPA, în Ungaria! Trei locuri de poveste unde poți să petreci cele mai relaxante Sărbători Pascale