Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, "West Side Christmas Market", realizat de Untold și Neversea, în colaborare cu Primăria Sectorului 6, și-a deschis larg porțile, vineri, 25 noiembrie, pentru locuitorii Capitalei și nu numai. Vizitatorii au timp până pe 27 decembrie, de Sfântul Ștefan, să asculte muzică, să se bucure de voie bună, dar și să scoată sume consistente de bani din buzunar pentru preparatele culinare sau un pahar de vin viert.

25 nov. 2022, 21:43

Oameni de toate vârstele, în mod special părinți cu copii, s-au înghesuit să intre la târg. A fost o aglomerație de nedescris, prețuri uriașe, dar participanții s-au bucurat chiar și așa de atmosfera de poveste și de timpul petrecut în compania celor dragi. S-au aprins luminițele de Crăciun în tot parcul, dar și cea mai mare perdea luminoasă din țară, de peste 100 de metri, amplasată pe podul suspendat care traversează parcul.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei a fost deschis cu un spectacol oferit de Gașca Zurli și un foc de artificii spectaculos. Vizitatorii au fost întâmpinați cu preparate tradiționale, tot felul de dulciuri, obiecte hand-made, decorațiuni de Crăciun, patinoar, carusel, roată înaltă de 33 de metri. Atracția târgului este o căsuță poștală unde cei mici pot lăsa scrisori pentru Moș Crăciun.

Ce prețuri sunt la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei

Intrarea este liberă, însă prețurile la produsele culinare nu sunt deloc pentru toate buzunarele, mai ales pentru familiile cu copii care ar trebui să facă eforturi uriașe să le satisfacă toate dorințele celor mici. Un pahar de vin fiert costă 10 lei în acest an, țuica fiartă e tot 10 lei, apa plată sau minerală e 8 lei, un suc 10 lei, la fel și un ceai cald, ciocolată caldă, bere.

Mâncarea e multă și diversificată, însă la prețuri de restaurant. Spre exemplu, chicken box (5 crispy strips, 5 aripioare picante, chips, sos) costă 55 de lei, un meniu de aripioare picante cu chips și sos – 35 de lei, meniu crispy strips (4 crispy, chips, sos) – 35 de lei. La târg găsiți și mici (8 lei bucata), porumb fiert (10 lei), burgeri, midii, șorici de porc (15 lei), pâine bătută cu cartofi și untură de mămăligă (10 lei), pomana porcului (25 lei), sandwich cu cârnăciori (25 de lei), mămăligă (10 lei), murături asortate (12 lei), pastramă de oaie (45 de lei), sărmăluțe cu mămăligă (30 de lei).

Nici la capitolul dulciuri prețurile nu sunt mai generoase. Cine e dornic să cumpere rahat turcesc ar trebui să plătească 9,5 lei/ 100 grame. Ciocolata de casă fără zahăr, cu nucă sau alune, este 75 de lei kilogramul, cozonacul de post e 6,9 lei/ 100 grame, cornulețele cu rahat sunt 9 lei/ 100 grame, baclava cu nucă – 8 lei/ 100 grame.

Citește și Ce dezastru! Târgul de Crăciun din Bucureşti, o amintire tristă a celor din anii trecuţi! Primarul Nicuşor Dan este, însă, în extaz: „M-am bucurat să văd bucureştenii veniţi la deschidere în ciuda ploii”

Printre atracţiile Târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei este și o roată înaltă de 33 de metri, un carusel cu personaje şi un patinoar cu o suprafaţă de 660 de metri pătraţi. O oră de dat pe gheaţă va costa 20 de lei şi 25 de lei cu roata panoramică.

Citește și Cât costă un pahar de vin şi o gogoaşă la târgul de Crăciun din Bucureşti, organizat de Primăria Capitalei