Preţurile medii ale apartamentelor din zonele centrale ale Bucureştiului au atins pragul de 69.000 de euro

Prețurile medii solicitate de proprietari pentru apartamentele din zonele centrale, semi-centrale și din nordul Capitalei au crescut cu 1,47% în luna noiembrie față de octombrie, până la 69.000 de euro, în vreme ce prețurile pentru apartamentele din est, sud și vest au scăzut ușor, conform unei analize realizate de o companie de consultanță imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor.

08 dec. 2015, 17:08
Preţurile medii ale apartamentelor din zonele centrale ale Bucureştiului au atins pragul de 69.000 de euro

Proprietarii apartamentelor din zonele centrale și nordul Capitalei au solicitat un preț mediu cu 1.000 de euro mai mare decât în luna precedentă. De partea cealaltă, prețurile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud și vest au scăzut ușor, de la 51.479 de euro la 51.200 de euro, potrivit unei analize HomeFinders, remisă marți AGERPRES.

Apartamentele cu două camere, situate în zona de centru-nord, au înregistrat din nou o creștere a prețurilor solicitate, de 1,75%, comparativ cu luna octombrie. Aici, prețul mediu se ridică la 58.000 de euro. Același tip de apartament situat în estul, vestul sau sudul Capitalei are un preț mediu solicitat de 45.000 de euro, o valoare cu 4,65% mai mare decât în octombrie.

Citeşte şi 

Dacă în luna octombrie, apartamentele de trei camere din zonele centrale și de nord ale Capitalei s-au depreciat, în noiembrie, acestea au cunoscut o apreciere de 5,33% în condițiile în care proprietarii acestor tipuri de locuințe solicită acum un preț mediu de 79.000 de euro. În schimb, apartamentele de trei camere din estul, sudul și vestul Bucureștiului sunt singurele care au avut în noiembrie aceeași valoare medie solicitată în urmă cu o lună — 59.900 de euro.

Prețurile solicitate pentru apartamentele cu patru camere au evoluat diferit în noiembrie, pe ambele segmente de piață, atât față de celelalte tipuri de apartamente, cât și față de luna anterioară. Valorile medii ale apartamentelor din centrul, semi-centrul și nordul Capitalei au scăzut cu 4,54%, la 105.000 de euro. În zonele de est, sud și vest, scăderea a fost de 2,09%, iar prețul mediu se situează în jurul valorii de 70.000 de euro.

Numărul apartamentelor de două, trei sau patru camere disponibile la revânzare în luna noiembrie a crescut cu 14,42%, comparativ cu octombrie. Apartamentele de două camere dețin în continuare cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revânzare — 45,67%. La polul opus se află apartamentele de patru camere, pentru care au fost scoase pe piață doar 188 de oferte.