Preţurile poliţelor RCA s-au dublat în unele cazuri, după falimentul City Insurance

Preţurile poliţelor pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au înregistrat creşteri în ultima perioadă, retragerea autorizaţiei şi declanşarea falimentului City Insurance fiind cauza principală care a produs un şoc pe piaţă.

12 oct. 2021, 14:48
Preţurile poliţelor RCA s-au dublat în unele cazuri, după falimentul City Insurance

De la anunţul privind falimentul City Insurance, şocul resimţit de consumatori a fos t semnificativl Impactul pe care şoferii îl simt în continuare este o trecere de la cel puţin trei variante de preţuri la RCA sub 600 lei pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 lei în mai puţin de o lună.

Preţul maxim RCA este dublu faţă de preţul minim RCA la poliţele pe 12 luni şi aproape triplu la poliţele pe 6 luni, potrivit ZF.

Citeşte şi: Ajutor pentru încălzirea locuinţei 2021. Ce acte trebuie depuse până la 15 octombrie

În prezent, Euroins, care a rămas cel mai mare asigurător RCA, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance, a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină. Preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 în urmă cu câteva săptămâni.

Citeşte şi: Inflaţia a ajuns la 6,3% în septembrie. Pâinea, uleiul şi cartofii au înregistrat cele mai mari scumpiri