Preţurile RCA ar putea exploda din LUNA MAI

Preţurile RCA ar putea creşte din luna mai, odată cu expirarea perioadei în care tarifele au fost plafonate. Companiile vor reveni la tarifele de anul trecut, avertizează brokerii.

03 mart. 2017, 07:57
Preţurile RCA ar putea exploda din LUNA MAI

Preţurile asigurărilor obligatorii s-au majorat cu 80% în medie între 2014 şi 2016 şi abia în decembrie anul trecut şoferii au respirat uşuraţi.

RCA 2017. Noul document pe care toţi şoferii vor trebui să îl aibă asupra lor

Plafonarea tarifelor RCA a fost cea mai profitabilă pentru maşinile mari care transportă persoane. Între august şi decembrie anul trecut scăderea tarifelor a fost de aproape 70 de procente. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru turisme, acolo unde preţurile au scăzut cu mai puţin de 20%.

Din luna mai, companiile de asigurări pregătesc scumpiri, spun brokerii.

„Asigurătorii nu au niciun motiv să nu crească preţurile şi să nu se ducă acolo unde erau înainte. Atunci, singurul mod în care se poate regla piaţa este cu apariţia unor noi jucători”, explică Viorel Vasile, preşedinte Patronatul Brokerilor din Asigurări, pentru Digi24.

Oşansă în plus pentru menţinerea tarifelor este noua lege a RCA aflată în Parlament. Pe baza ei Autoritatea de Supraveghere Financiară va stabili tarife de referinţă după ce preţurile vor redeveni libere pe piaţă.