Prevenirea poluării în 2021 – De ce aveți nevoie de un separator hidrocarburi?

Poluarea mediului are un impact major asupra sănătății oamenilor. Aerul poluat poate conține substanțe nocive care afectează sistemul respirator, iar apa contaminată poate conține și ea substanțe periculoase.
Filip Stan
28 mai 2021, 16:27
Prevenirea poluării în 2021 – De ce aveți nevoie de un separator hidrocarburi?

Uneori, poluarea aerului este cauzată de numeroși factori: impurități gazoase, particule în suspensie, sulf, azot, compuși de carbon, hidrocaburi. Poluanții apelor naturale pot fi produsele petroliere care ajung în apă, rezidurile care apar în zone industriale, comerciale sau de transport, etc.

Toată lumea ar trebui să aibă grijă de mediu și de sănătate. Oamenii pot face asta, începând cu propria casă sau afacere. Prin urmare, ei trebuie să-și schimbe atitudinea greșită față de natură, față de mediul înconjurător.

Grija pentru mediu poate începe și cu respectarea unor reglementări în vigoare, cu privire la instalarea unui separator de hidrocarburi. Un astfel de produs separă apa de toate hidrocarburile și uleiurile minerale, pentru ca acestea să nu ajungă în sistemul de scurgere a apei menajere și apoi în sursele de apă sau în sol.

În prezent, ar trebui să instalați un separator de hidrocarburi dacă sunteți proprietar de:

Service auto, benzinărie, depozit cu risc de contaminare cu ulei
Spălătorie auto, spălătorie de camioane, de TIR-uri și tractoare
Parcare acoperită sau parcare pentru vehicule cu marfă, care deversează scurgerile în mediul natural sau pe o cale navigabilă
Spațiu comercial sau industrial.
Un separator de hidrocarburi este obligatoriu și pe zonele de întreținere a vehiculelor, pe anumite drumuri sau platforme betonate, în stațiile de carburanți. Legea în vigoare reglementează că agenții economici care activează în industriile generatoare de ape uzate, care au hidrocarburi și uleiuri minerale, au obligația de a instala un separator de hidrocarburi.

SC Best Invest Group SRL oferă  sfaturi, asistență tehnică, toate documentele necesare conform legislației în vigoare (ce asigură obținerea avizului de mediu) pentru toate modelele de separatoare hidrocarburi pe care le comercializează. Durata de viață a acestor produse este de 30 de ani, iar garanția de 2 ani.

Un separator de hidrocarburi este un dispozitiv foarte util pentru a capta hidrocarburile din apa de scurgere, înainte ca acestea să ajungă în mediul natural. El este un dispozitiv care separă picăturile de hidrocarburi, adică le evacuează sau le separă printr-un filtru special. În acest fel se poate evita poluarea mediului natural cu astfel de substanțe.

La un dispozitiv de separare de hidrocarburi marcajul CE este obligatoriu, deoarece trebuie respectate standardele europene. Prin urmare, alegerea unui dispozitiv potrivit se face și conform acestor standarde în vigoare. De asemenea, este important să se țină cont și de volumul apelor uzate (care pot conține substanțe poluante) din parcări, drumuri, spații industriale, etc.

Riscul de poluare accidentală 

Instalarea unui separator de hidrocarburi este obligatorie, conform legii în vigoare, deși unii patroni sau agenți economici susțin că există riscul de poluare accidentală sau de deversare de hidrocarburi după curățarea părților uleioase. Pentru a preveni riscul de poluare accidentală se recomandă întreținerea corectă a acestor dispozitive, cel puțin o dată pe an. Asta poate ajuta și la menținerea performanței dispozitivului și a calității evacuării.

Majoritatea separatoarelor de hidrocarburi sunt utile în parcări, benzinării, spălătorii auto, spații industriale și ajută la filtrarea contaminanților din scurgerile de apă. Prin sistemul de filtrare, contaminanții sunt eliminați și apa care este acum puțin mai curată ajunge în canalele de scurgere. În acest fel se reduce poluarea, deci este un pas împortant pentru protejarea mediului.

Aceste dispozitive diferă prin formă, tipuri de materiale (oțel, beton, PP), soluții tehnice, marcă, preț. Dacă nu sunteți siguri ce tip de separator de hidrocarburi să alegeți, puteți cere sfatul unui specialist în drenaj. În general, experții oferă sfaturi, asistență tehnică, instrucțiuni de montaj, manual tehnic, calcule de proiectare, se ocupă și de instalarea corespunzătoare a acestor dispozitive importante.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Patru persoane duse la spital, direct din secţia de votare
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Greșeala care te lasă fără bani de vacanță. Se întâmplă la aeroport
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Un iubit primar din Timiș a murit! Ce spun oamenii despre el: „Un om cu un suflet enorm”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
George Simion aruncă bomba: Am votat cu Călin Georgescu!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan