Previziuni cutremurătoare ale Pfizer. Pandemia COVID-19 ar putea dura până în 2024

Reprezentanţii companiei Pfizer susţin că pandemia s-ar putea extinde până în 2024, fapt ce ar putea fi influenţat de evoluţia bolii, de modul în care societatea va implementa tratamentele şi vaccinurile, precum şi de numărul de mutaţii ale virusului care ar putea apărea.

18 dec. 2021, 08:28
Previziuni cutremurătoare ale Pfizer. Pandemia COVID-19 ar putea dura până în 2024

Previziuni cutremurătoare ale Pfizer, gigantul farmaceutic care alături de BioNTech a realizat un vaccin anti-COVID-19. Directorul științific al Pfizer, Mikael Dolsten, a afirmat într-o prezentare susţinută pentru investitori că specialiştii se aşteaptă ca unele regiuni să se confrunte cu valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi. În schimb, alte ţări vor trece la stadiul „endemic”, cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat, transmite agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Experţii Pfizer estimează că boala infecţioasă COVID-19 ar trebui să fie endemică pe tot globul.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea va implementa vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă în locurile în care ratele de vaccinare sunt scăzute”, a declarat Mikael Dolsten.

„Apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare”, a adăugat directorul științific al Pfizer, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie, mesaj pentru cei care nu cred în coronavirus: „Boala nu este o ficţiune, este o realitate”. Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre restricţiile impuse de Sărbători

Pfizer a dezvoltat vaccinul COVID-19 împreună cu compania germană BioNTech. Gigantul farmaceutic se așteaptă ca să obţină venituri de 31 de miliarde de dolari în 2022 de pe urma serului.

De asemenea, producătorul de medicamente are o pastilă antivirală experimentală numită Paxlovid, care a redus spitalizările și decesele la persoanele cu risc ridicat cu aproape 90% într-un studiu clinic.

Citeşte şi: Veşti bune de la Pfizer. Pastila anticovid ”paxlovid” reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc şi este eficientă împotriva Omicron

De asemenea, estimările a trei analişti arată că Pfizer ar urma să obţină 15 miliarde de dolari până la 25 de miliarde de dolari pentru Paxlovid anul viitor, conform datelor IBES de la Refinitiv.

Previziunile Pfizer au fost făcute după apariția, luna trecută, a variantei Omicron, care are peste 50 de mutații față de versiunea originală a virusului. Acest lucru a redus eficacitatea a două doze de vaccin împotriva infecției. Înainte de apariția Omicron, medicul american Anthony Fauci a prognozat că pandemia se va încheia în 2022 în Statele Unite.

Citeşte şi: Un vast studiu confirmă legătura între problemele cardiace minore şi vaccinul Moderna. La Pfizer, riscurile sunt doar la femei


loading...
Partenerii noștri