Previziuni sumbre ale medicilor în cazul Colectiv: „Sigur vor mai fi persoane decedate”

27 de morți și 146 de răniți. Acesta este bilanțul oficial al teribilului incendiu izbucnit într-un club de noapte din Capitală. Flăcările au cuprins întregul local, reușind să răpună zeci de suflete nevinovate. Puținii supraviețuitori se zbat între viață și moarte în mai multe spitale din București.

31 oct. 2015, 22:40
Previziuni sumbre ale medicilor în cazul Colectiv: „Sigur vor mai fi persoane decedate”

Chiar dacă fac tot posibilul pentru a-i salva, medicii nu sunt prea optimiști. Rănile celor rămași, încă, printre noi, sunt deosebit de grave. Arsurile sunt complexe și se pot infecta imediat. Eventualele complicații le-ar putea fi fatale multora dintre victime. Surse medicale au declarat, pentru ring.ro, că numărul de morți ar putea crește în următoarea perioadă.

„Nu se fac autopsii. Nici nu știm dacă se vor face și câte se vor face. (…) Aici ar fi bine, totuși, să se facă, având în vedere că nu sunt încă foarte multe persoane decedate în raport cu celelalte cazuri la care m-am referit: cutremurul, revoluția (cutremurul din 1977 și revoluția din anul 1989, n.r.). Depinde ce mai mor în continuare, pentru că perspectiva încă nu e bună. În următoarele 3 – 7 zile sigur vor mai fi persoane decedate, pentru că sunt mulți răniți grav la «Arși», la «Urgență», la «Municipal». Sunt, pe puțin, 35-40 de răniți foartre grav”, a declarat o sursă medico-legală, parcă lipsită de orice speranță că lucrurile și-ar mai putea reveni la normal.

Atmosfera este una sumbră în spitale. Sutele de victime suferă pe paturile de spital, în timp ce prietenii și familiile lor mișună pe coridoare în speranța că vor primi vești bune de la doctori. Moartea parcă este mai prezentă ca oricând în instituțiile medicale, dar și în sufletele oamenilor, marcați pe viață de incendiul de la clubul Colectiv, indiferent dacă au fost, sau nu, prezenți la fața locului.