Prezenţă mare la SIMULAREA examenelor naţionale, în Capitală

Prezenţa la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost de 95% la evaluarea naţională şi de 83,9% la bacalaureat, fiind necesare aproximativ 28.000 de ore pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea testelor.

05 feb. 2013, 15:12
Prezenţă mare la SIMULAREA examenelor naţionale, în Capitală

La simularea examenului de bacalaureat au participat 26.631 de elevi, iar la cea a evaluării naţionale, 24.029 de elevi. Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), citat de Mediafax, la activităţile legate de cele două simulări au fost implicate aproximativ 5.000 de cadre didactice.

Proba de limba şi literatură română a simulărilor a avut loc în 30 ianuarie, iar cea de matematică, la 1 februarie.

Conform datelor transmise de Comisia municipală pentru organizarea şi desfăşurarea simulării examenelor naţionale, activitatea s-a desfăşurat în condiţii foarte bune.

Potrivit ISMB, nu au fost semnalate situaţii deosebite, activitatea de evaluare desfăşurându-se conform procedurilor în vigoare. Conducerea ISMB a precizat că obiectivul prioritar la simulare a fost o prezenţă mare, şi nu rezultatele, acesta fiind considerat ca realizat pentru această sesiune

Notele de la simulare vor fi trecute sau nu în catalog, în funcţie de opţiunile comune ale părinţilor, elevilor şi profesorilor.