Prezicerile unui sexolog: Peste 50 de ani, relaţiile sexuale de acum vor fi considerate primitive

Conceptul de "sex virtual" este tot mai dezvoltat şi ţine pasul cu dezvoltarea galopantă a tehnologiei, astfel că într-un timp relativ scurt are capacitatea de a transforma total experienţele noastre fizice.

07 aug. 2015, 19:56
Prezicerile unui sexolog: Peste 50 de ani, relaţiile sexuale de acum vor fi considerate primitive

În zilele noastre fiecare îşi poate comanda, după bunul plac, un partener manechin, online. De asemenea, tehnologia robotizată, interactivă şi conceptul de „motion sensing”, tind să ocupe un loc tot mai proeminent în industria sexului, astfel că în următorii ani ar putea să dea „viaţă” manechinului de lângă noi. Aşa cum avem tendinţa de a ne gândi la concepte futuriste, precum realitatea virtuală, este foarte probabil ca normele sociale despre sex şi relaţii să se schimbe pe viitor, conform acestei realităţi robotizate. Trebuie să ne gândim numai cât de rapid au evoluat şi s-au schimbat conceptele despre sex în ultima sută de ani, pentru a ne da seama că „robofilia” ar putea deveni firească în viitor.

Citeşte şi Viaţa amoroasă dezastruoasă? Renunţă la pretenţiile exagerate pe care le ai!

Pentru că realitatea virtuală devine din ce în ce mai realistă şi captivantă, şi poate mima sau chiar îmbunătăţi o experienţă sexuală clasică, este foarte uşor să ne gândim că unii vor alege să facă sex cu un robot în locul unei fiinţe umane„, spune sexologul Helen Driscoll. De fapt, oamenii îşi imaginează oricum poveşti de dragoste şi experienţe sexuale cu personaje fictive, cu care n-au nicio şansă de a se întâlni în viaţa reală, astfel că o asemenea evoluţie nu ar face decât să vină în întâmpinarea dorinţelor şi aşteptărilor lor. Sexologul explică şi că din ce în ce mai mulţi oameni locuiesc singuri şi nu sunt în stare să-şi găsească un partener, iar sexul virtual oferă în acest sens importante beneficii psihologice.

Citeşte şi Milioane de amorezi, care au aventuri extraconjugale „online”, la mâna HACKERILOR

 În prezent, absenţa contactelor umane reale este considerată dăunătoare. Oamenii sunt în mod natural sociabili, iar lipsa de interacţiune umană ar putea duce la singurătate şi izolare, care sunt legate de diverse probleme de sănătate mintală și fizică. Dar, pe termen lung, tehnologia poate depăşi aceste probleme, explică sexologul Helen Driscoll. Mai mult, ea susţine că progresele în inteligenţa artificială vor permite oamenilor chiar să se îndrăgostească de roboţi.