Prognoza meteo. Cum va fi vremea în primele zile ale noului an 2022. Temperaturi peste limita normală

Prognoza meteo. Chiar dacă la începutul săptămânii vremea este în general închisă și rece, spre vineri temperaturile vor crește, astfel că în primele zile din 2022 vom avea parte de o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă.

27 dec. 2021, 16:55
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în primele zile ale noului an 2022. Temperaturi peste limita normală

Prognoza meteo. Pe timpul nopii, în țară, cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zonele montane înalte, mixte în Maramureș și predominant sub formă de ploaie în restul țării.

Alerte meteo cod galben de ninsori abundente, viscol şi polei. Este vizat şi Bucureştiul

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp, îndeosebi în nord-estul teritoriului. Pe alocuri, cu precădere în sud-estul țării vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special la începutul intervalului. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și 5 grade. Local, mai ales spre sfârșitul intervalului, în zonele joase se va semnala ceață.

În București cerul va fi noros și vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță, iar probabilitatea pentru depuneri de polei va fi temporar ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi 0…1 grad.

Prognoza meteo MARȚI

În Țară

Vremea va fi predominant închisă. În cursul zilei se vor semnala precipitații slabe, mixte în Maramureș și predominant ninsori în Moldova și în estul Transilvaniei, iar noaptea va ploua slab, local în vestul și sud-vestul țării și pe alocuri vor fi precipitații mixte în nord-vest, în centru și la munte, unde la altitudini mari vor fi doar ninsori. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei şi 7 grade pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între – 8 şi 3 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, în zonele joase se va semnala ceață.

București

Vremea se va menține închisă, dar se va încălzi ușor față de intervalul anterior. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Dimineața și noaptea se va semnala ceață.

Prognoza meteo MIERCURI

În Țară

Vremea se va menține predominant închisă, dar cu valori termice peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai scăzute în Moldova până spre -5 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în prima parte a intervalului în jumătatea de vest și pe spații mai mici în rest, apoi în sud și sud-est și local în celelalte regiuni. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, însă la munte treptat vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

București

Vremea va continua să se încălzească ușor. Înnorările vor persista, iar începând de după-amiază temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo Joi

În Țară

Cerul va avea înnorări și în cursul zilei se vor semnala ploi în sud-estul țării și pe spații mici în rest. Noaptea, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie în regiunile nordice și centrale și pe arii restrânse în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini mari, în special în a doua parte a intervalului va ninge. Izolat, mai ales noaptea vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea la munte, cu precădere la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 9 grade, mai scăzute în Moldova, iar cele minime, în general, între -3 și 2 grade.

București

Cerul va fi noros, iar pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Prognoza meteo VINERI

În Țară

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Astfel, maximele se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade. În jumătatea de nord a țării, vor fi înnorări în general persistente și precipitații, mai ales sub formă de ploaie, iar la munte, în zona înaltă, vor predomina lapovița și ninsorile. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari.

București

Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori peste normalul perioadei, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion şi Sfântul Vasile

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

În Țară

La începutul intervalului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, apoi vor fi în scădere treptată. Îndeosebi în prima zi se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în nordul, centrul și estul țării.

București

La începutul intervalului valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, apoi vor fi în scădere. În prima zi vor mai fi condiții de ploaie.