Pricopie, cu ochii pe PROFESORII PENALI. Ministrul a cerut un inventar al dosarelor privind FRAUDA LA BAC

Ministrul Remus Pricopie a cerut Parchetului un inventar al tuturor dosarelor privind fraude la Bacalaureat, atât cele deschise după examenul din iunie-iulie, cât şi cele din anii anteriori, informează România TV. În funcţie de gravitatea situaţiei, profesorii găsiţi vinovaţi ar putea rămâne fără catedră.

25 aug. 2013, 16:35
Pricopie, cu ochii pe PROFESORII PENALI. Ministrul a cerut un inventar al dosarelor privind FRAUDA LA BAC

Ministrul Remus Pricopie a cerut Parchetului toate dosarele privind frauda la Bacalaureat în care sunt implicaţi profesori pentru a face o analiză – cine pleacă şi cine rămâne în învăţământ.

Acolo unde o persoană este arestată, contractul de muncă este suspendat. Vom face o analiză pe fiecare caz în parte şi am cerut-o exact din acelaşi motiv pentru că vreau să mă asigur că legea se aplică pentru fiecare caz în parte„, a spus Remus Pricopie.

În ceea ce priveşte Bacalaureatul de toamnă, ministrul a cerut ca elevii să fie mai atent monitorizaţi.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014. Precizările ministrului Remus Pricopie privind examenul de maturitate

Am întărit elementele de control, am crescut numărul de oameni care se deplasează în judeţe şi în diferitele centre de examen. Să existe monitorizare în timp real din partea fiecărui centru şi să existe conservarea acelei înregistrări pentru eventualitatea în care avem vreo sesizare în raport cu o anumită sală„, a precizat ministrul.

Ministrul le-a atras atenţia şi părinţilor.

Cred că în momentul în care un părinte acceptă ca fiul sau fata sa să meargă la examen cu bani în buzunar, defapt îşi asumă nişte riscuri„, a adăugat Remus Pricopie.

La Bacalaureatul din această toamnă s-au înscris peste 85.000 de elevi.

Citeşte şi MĂSURĂ ANTICOPIAT la Bacalaureat. Elevii, ÎNREGISTRAŢI şi AUDIO în timpul examentului