Pricopie doreşte introducerea din 2014 a simulării examenului de Bac pentru elevii de clasa a XI-a

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat joi seară că doreşte ca de la anul elevii de clasa a XI-a să susţină cel mai probabil în luna mai simularea examenului de Bacalaureat pentru a se putea observa nivelul de pregătire al acestora.

14 iun. 2013, 07:20
Pricopie doreşte introducerea din 2014 a simulării examenului de Bac pentru elevii de clasa a XI-a

Din clasa a IX-a până în clasa a XII-a nimeni nu verifică sistemul din punct de vedere al rezultatelor, nu ai niciun fel de testare, nu vorbim de evaluarea elevului care se face săptămânal, poate zilnic, vorbim de evaluare de sistem şi de aceea dorim ca de la anul să introducem simularea la Bacalaureat unitar pe ţară în clasa a XII-a şi o noutate pentru România – simulare pentru examenul de Bacalaureat cu un an înainte de examenul de Bacalaureat, în clasa a XI-a, în luna mai cred că este potrivit să facem această simulare„, a declarat, la TVR, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

El a precizat însă că simularea Bacalaureatului pentru elevi cu un an înainte ca aceştia să susţină examenul propriu-zis nu va avea efect de examen, scrie Agerpres.

Sigur, nu cred că va fi un examen în sens complet. Nu vor fi efecte asupra elevului şi nu va fi examen complet pentru că nu poţi să dai decât cu disciplina parcursă, cu materia parcursă. Poţi să semnalezi părinţilor, elevului, profesorului: vedeţi că nivelul de pregătire nu este foarte bun şi mai aveţi un an. Stilul la MEN este de a comunica cu mult timp înainte de a lua o decizie, de a supune dezbaterii publice. Răspunsul poate să fie până în 15 septembrie, dar eu cred că îl vom lua mai repede vizavi de simulare”, a spus Pricopie.

Potrivit ministrului Educaţiei, metodologia pentru Bacalaureatul din 2014 ar putea fi gata în luna septembrie.

În 2014 şi 2015 nu cred că vom avea schimbări semnificative în sistem. O pilotare care nu are efect asupra elevului, dacă vreţi îi faci analizele gratis cu un an înainte de Bacalaureat şi îi spui că aici are o problemă. Exclud examenul de treaptă„, a mai spus Remus Pricopie.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei ar putea introduce CURSURI DE PREGĂTIRE pentru elevii care au picat BAC-ul