Prietena criminalului din Las Vegas spune că nu a ştiut de atacul devastator pe care bărbatul îl pusese la cale

Prietena autorului atacului armat din Las Vegas a declarat, joi, că nu a avut nicio informaţie privind plănuirea masacrului de către Stephen Paddock.

05 oct. 2017, 09:06
Prietena criminalului din Las Vegas spune că nu a ştiut de atacul devastator pe care bărbatul îl pusese la cale

„Nu mi-a trecut niciodată în minte că plănuia astfel de violenţe împotriva cuiva. L-am iubit şi am sperat la un viitor liniştit alături de el. Voi colabora pe deplin cu ancheta. Tot ce pot face pentru a uşura suferinţa şi a ajuta în orice fel, voi face. Vă rog să respectaţi intimitatea mea şi a familiei mele”, a precizat Marilou Danley, prin intermediul unui comunicat citit de către avocatul acesteia.

Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, a mai transmis că Stephen Paddock „nu mi-a spus niciodată nimic sau nu a avut nicio acţiune” pe care să o interpreteze ca un semnal de avertizare pentru atacul ce a urmat, declarându-se şocată de „actele de violenţă inexplicabile şi oribile” pe care prietenul ei le-a comis.

Prietena autorului atacului armat din Las Vegas a revenit în SUA în cursul zilei de marţi, după o călătorie în Filipine, şi a fost interogată de FBI, care încearcă să afle motivele din spatele crimelor comise de către Stephen Paddock., potrivit Mediafax.

Citeşte şi Marilou Danley, prietena atacatorului din Las Vegas, primele declaraţii: „L-am iubit şi am sperat…”

 Marilou Danley a mai precizat că Stephen Paddock a surprins-o cu un „bilet ieftin” de avion şi a invitat-o să-şi viziteze familia. Ulterior, bărbatul i-a trimis 100.000 de dolari pentru a cumpăra o casă.

„Am fost recunoscătoare, dar sincer eram îngrijorată că era o cale prin care să se despartă de mine”, a spus Danley.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a transmis că Stephen Paddock, bărbatul în vârstă de 64 de ani care a ucis cel puţin 59 de persoane şi a rănit alte 527 la un concert din Las Vegas, avea numele de gherilă Abu Abdul Bar Al-Amrekini şi se convertise la islam acum câteva luni. În schimb, FBI a anunţat că incidentul nu are un caracter terorist, potrivit Mediafax.

Autorul atacului armat din Las Vegas a planificat cu meticulozitate masacrul şi a petrecut zeci de ani achiziţionându-şi arme, perioadă în care a trăit în secret, potrivit anchetatorilor americani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Joseph Lombardo, şeriful departamentului de poliţie din Las Vegas, a precizat că anumite aspecte din viaţa secretă a lui Stephen Paddock vor fi foarte greu de elucidat.