Prietenie neaşteptată dintre un tigru şi un ţap. Totul s-a terminat în mod surprinzător VIDEO

Tigrul siberian Amur, renumit pentru prietenia sa cu un ţap care i-a fost oferit drept hrană, şi-a atacat, prietenul, fără să îl rănească, informează administratoarea parcului care găzduieşte animalele, potrivit Agerpres.

01 feb. 2016, 09:33
Prietenie neaşteptată dintre un tigru şi un ţap. Totul s-a terminat în mod surprinzător VIDEO

În noiembrie, tigrul Amur, din parcul safari Primorski, situat la aproximativ 70 de kilometri de Vladivostok, a refuzat să-l mănânce pe Timur, ţapul oferit drept hrană, trăind în armonie cu animalul, care îl urmărea peste tot şi dormea chiar alături de el.

Citeşte şi Un blogger rus a fost condamnat la muncă silnică într-un lagăr din Siberia

Cu toate acestea, cei doi prieteni au fost separaţi, marţi, din cauza comportamentului agresiv al ţapului, care s-a „năpustit cu coarnele la tigru şi l-a urmărit fără a-l lăsa să se odihnească”, potrivit directorului instituţiei, Dmitri Mezentsev. Astfel, tigrul a reacţionat, pentru a-l da pe Timur din calea sa.

„La un moment dat, tigrul nu l-a mai suportat şi l-a prins de ceafă pentru a-l da deoparte. Timur nu este rănit, dar a suferit un şoc puternic, deoarece nu era obişnuit ca tigrul să riposteze”, a adăugat el.

Angajaţii parcului s-au deplasat la faţa locului pentru a-i separa cei doi prieteni care trăiesc, în prezent, separat. Pentru a-l ajuta pe Timur să îndure noua sa singurătate, responsabilii parcului au decis să îi găsească o parteneră.