„Prietenii îmi ţineau capul, ca să nu îmi iasă creierul”. Dezvăluiri şocante după accidentul lui Schumacher

Două incidente aproape identice, două destine aparent diferite. În aceeaşi zi, pe aceeaşi pistă din Meribel, Franţa, într-un mod similar cu cel al campionului de Formula 1 Mihael Schumacher, pilotul de elicopter Morten Hauerbach a fentat moartea.

11 ian. 2014, 08:37
„Prietenii îmi ţineau capul, ca să nu îmi iasă creierul”. Dezvăluiri şocante după accidentul lui Schumacher

Condiţiile accidentului sunt aproape identice. Morten se aventurează într-o zonă stâncoasă, neamenajată, de la marginea pistei, se dezechilibrează şi se loveşte cu capul de o stâncă. Diferenţa faţă de accidentul lui Schumacher este că Morten Hauerbach nu purta cască. Bărbatul a fost internat în aceeaşi zi în spitalul universitar din Grenoble.

„Ar trebui să fiu mort!”
„Practic, ar trebui să fiu mort. Medicii au admis de mai multe ori că este o minune că am supravieţuit. Nu am avut viteză. Nici nu mi-am propus, doar mă gândeam că sunt stăpân pe situaţie. Craniul mi s-a despicat în trei locuri. Mi-am fracturat vertebrele cervicale. O bucată din craniu pur şi simplu a zburat în momentul impactului. Prietenii mi-au ţinut capul cu ambele mâini, timp de 40 de minute, până a ajuns elicopterul, ca să nu îmi iasă creierul”, a declarat danezul pentru cotidianul Ekstra Bladet, citat de tabloidul german Bild.

Medicii au reuşit să-i „lege” capul
Cu 50 de copci, medicii au reuşit să îi „lege” capul. „De două ori am intrat în comă. Prima dată când m-am trezit mi-am dus instinctiv mâna la cap şi am nimerit direct în gaură. Groaznic. Apoi mi s-a răcit artificial corpul, am intrat în comă, aşteptând vindecarea creierului. Ce a urmat este noroc curat”, adaugă Hauerbach, care este de 12 zile coleg de spital, chiar de etaj, cu Schumacher. Joi dimineaţă, pilotul danez a fost operat pentru cincea dată.

Două incidente aproape identice, două destine aparent diferite. În aceeaşi zi, pe aceeaşi pistă din Meribel, Franţa, într-un mod similar cu cel al campionului de Formula 1 Mihael Schumacher, pilotul de elicopter Morten Hauerbach a fentat moartea. Condiţiile accidentului sunt aproape identice. Morten se aventurează într-o zonă stâncoasă, neamenajată, de la marginea pistei, se dezechilibrează şi se loveşte cu capul de o stâncă. Diferenţa faţă de accidentul lui Schumacher este că Morten Hauerbach nu purta cască. Bărbatul a fost internat în aceeaşi zi în spitalul universitar din Grenoble.

“Ar trebui să fiu mort!”
“Practic, ar trebui să fiu mort. Medicii au admis de mai multe ori că este o minune că am supravieţuit. Nu am avut viteză. Nici nu mi-am propus, doar mă gândeam că sunt stăpân pe situaţie. Craniul mi s-a despicat în trei locuri. Mi-am fracturat vertebrele cervicale. O bucată din craniu pur şi simplu a zburat în momentul impactului. Prietenii mi-au ţinut capul cu ambele mâini, timp de 40 de minute, până a ajuns elicopterul, ca să nu îmi iasă creierul”, a declarat danezul pentru cotidianul Ekstra Bladet, citat de tabloidul german Bild. 

Medicii au reuşit să-i “lege” capul
Cu 50 de copci, medicii au reuşit să îi “lege” capul. “De două ori am intrat în comă. Prima dată când m-am trezit mi-am dus instinctiv mâna la cap şi am nimerit direct în gaură. Groaznic. Apoi mi s-a răcit artificial corpul, am intrat în comă, aşteptând vindecarea creierului. Ce a urmat este noroc curat”, adaugă Hauerbach, care este de 12 zile coleg de spital, chiar de etaj, cu Schumacher.  Joi dimineaţă, pilotul danez a fost operat pentru cincea dată.

Dosarul medical al lui Schumacher a fost blocat
Conform unor surse medicale din Grenoble, citate de Bild, aproximativ 1.600 de cadre medicale ale spitalului au avut acces la dosarul medical al lui Michael Schumacher prin intermediul unui cont comun. Conducerea spitalului a notificat în scris de două ori personalului medical să nu mai acceseze dosarul. “Se pare că este necesar să vă reamintim că deschiderea dosarului medical este permisă doar medicilor care se ocupă de caz”, se arată în notificare. Vineri dimineaţă, conducerea spitalului a decis blocarea dosarului. “Mulţi s-au logat doar ca să vadă filmele cu craniul lui Schumacher”, a explicat un cadru medical.Conform unor surse medicale din Grenoble, citate de Bild, aproximativ 1.600 de cadre medicale ale spitalului au avut acces la dosarul medical al lui Michael Schumacher prin intermediul unui cont comun. Conducerea spitalului a notificat în scris de două ori personalului medical să nu mai acceseze dosarul. „Se pare că este necesar să vă reamintim că deschiderea dosarului medical este permisă doar medicilor care se ocupă de caz”, se arată în notificare. Vineri dimineaţă, conducerea spitalului a decis blocarea dosarului. „Mulţi s-au logat doar ca să vadă filmele cu craniul lui Schumacher”, a explicat un cadru medical.

Citeşte mai mult pe jurnalul.ro