Prietenul lui Culiţă Tărâţă a fost pus şef la Domeniile Statului, unde primul datornic e chiar Culiţă Tărâţă

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) are, de luni, un nou preşedinte. Este vorba despre Ilie Dumitru Haralambrie Mitea, susţinut de PNL şi desemnat prin ordinul ministrului Daniel Constantin, potrivit gândul.

14 nov. 2013, 11:54
Prietenul lui Culiţă Tărâţă a fost pus şef la Domeniile Statului, unde primul datornic e chiar Culiţă Tărâţă

Până acum câteva luni, Mitea a fost prefect al judeţului Neamţ şi omul pentru care preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, susţinut de UNPR la ultimele alegeri, a insistat public să nu fie schimbat din funcţie de premierul Victor Ponta, care se declarase nemulţumit de cum s-a acţionat la deszapezire iarna trecută.
În evidenţele făcute publice în ultimii ani de ADS, firma familiei Tărâţă, TCE 3 Brazi din Piatra-Neamţ, figurează constant pe locul întâi în clasamentul datornicilor la Domeniile Statului pentru cele 57.000 de hectare de teren din Insula Mare a Brăilei pe care le-a avut în arendă până în 2012. ADS este instituţia în ale cărei atribuţii intră arendarea terenurilor cu destinaţie agricolă aparţinând domeniului public sau privat al statului.

Contactat de gândul, preşedintele CJ Neamţ a susţinut că, în ciuda informaţiilor transmise de ADS inclusiv în acest an, firma familiei sale „nu are nici 5 bani datorie”. „Am hotărâre judecătorească în care se spune clar că TCE nu are nicio hotărâre faţă de ADS. Unii de la ADS n-au vrut să pună în aplicare toate astea. Noi am plătit. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu banii. Nici nu mă interesează. La câte tâmpenii sunt în România…”, a comentat Tărâţă, declarându-se străin de numirea în „viesparul ADS” a lui Ilie Mitea, pe care, însă, îl consideră „un tip foarte bătăios, un om la locul lui”.

Originar din Sibiu, Ilie Mitea are 61 de ani şi a fost prefect în judeţele Sibiu (2007-2009) şi Neamţ (2012-2013). A absolvit Zootehnia la Institutul Agronomic “Nicolae Bălcescu” din Bucureşti şi are un masterat în “Securitatea Comunitară şi Terorism”. Până în 2005, timp de nouă ani, a fost activ în politică, mai întâi în poziţia de consilier local PNL şi, ulterior, ca şef al Inspectoratului Teritorial pentru Protecţia Consumatorului. Din 2009 până în mai 2012, în timpul guvernării PDL, a fost tras pe linie moartă, ca inspector guvernamental. După retragerea de la Prefectura Neamţ în martie 2013, a intrat din nou în corpul inspectorilor guvernamentali, până în iulie când a fost eliberat de Victor Ponta.

 

VEZI SI:

Culiţă Tărâţă, cel mai mare datornic la Agenţia Domeniilor Statului