Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea: Premierul şi ministrul de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor

PSD a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor invitarea premierului Florin Cîţu în plen, la dezbaterea 'Ora prim-ministrului', pentru a da explicaţii în legătură cu bugetul de stat în condiţiile în care premierul Florin Cîţu a afirmat luni că bugetul pentru 2021 nu va fi adoptat în şedinţa de Guvern de marţi şi că cel mai probabil va fi aprobat în această săptămână sau săptămâna viitoare.

02 feb. 2021, 14:24
Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea: Premierul şi ministrul de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea le-a cerut premierului Florin Cîţu şi ministrului de Finanţe Alexandru Nazare să vină repede în Parlament cu bugetul de stat, pentru că românii trebuie să afle ce intenţii are guvernarea de dreapta şi ce investiţii sunt prioritare sau câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură.

„Solicităm premierului şi ministrului de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Dl. Cîţu a mai fugit de Parlament şi când a fost invitat să dea explicaţii în faţa Comisiei de buget, la invitaţia senatorului Daniel Zamfir, ca preşedinte al comisiei. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor. Ce investiţii sunt prioritare, câţi bani merg către sănătate, educaţie, infrastructură. Care sunt alocările bugetare pentru alocaţiile copiilor, creşterea salariilor şi a pensiilor. În toată Europa, chiar şi în perioada de pandemie şi contracţie economică, guvernele au găsit soluţii să nu transfere către populaţie povara acestei perioade. Numai la noi se anunţă austeritate pe toată linia”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a PSD.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a adăugat că echipa social-democrată a promovat măsuri pentru toate categoriile socio-profesionale, de câte ori a fost la guvernare.

„Dacă cei cocoţaţi la putere prin minciună şi fraudă nu pot, nu ştiu, nu vor, să facă un pas în spate şi să lase specialiştii social-democraţi să guverneze. De câte ori a fost la guvernare, echipa social-democrată a ştiut să promoveze măsurile prin care toate categoriile socio-profesionale să prospere”, a completat Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Ulterior, PSD a depus o cerere în acest sens la Biroul permanant al Camerei Deputaţilor.

„Am depus la Biroul permanent, în conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei, o solicitare, în cadrul ‘Orei prim-ministrului’, undeva în perioada 15 – 19 februarie să-l invităm pe prim-ministru. Tema dezbaterilor va fi ‘Bugetul tăierilor – moartea economică a României'”, a anunţat, marţi, în plenul Camerei, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Biroul permanent al Camerei urmează să ia o decizie în privinţa cererii PSD în şedinţa următoare.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat marţi că obiectivul Executivului este să ajungă săptămâna viitoare bugetul pentru 2021 în Parlament, iar la Ministerul de Finanţe sunt în momentul de faţă discuţii pentru ca deficitul să se închidă la 7% sau 7,2%. Referitor la sporuri, acesta a spus că este făcută o analiză în prezent, însă există unele sporuri care nu mai sunt de actualitate.

Florin Cîţu explică de ce întârzie bugetul 2021. „Întoarcem reforme care au fost amânate de 30 de ani”
“Bugetul pentru 2021 întârzie puţin pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru, subvenţiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare în sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă. Am spus foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd reforme care vin, vom forţa aceste reforme dacă nu prind limitele din buget, dar este anul reformelor 2021. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi şi vor câştiga doar şmecherii. Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare, banii se vor duce doar în companii care vor arăta programe de reformă şi vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem aşa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a transmis şi premierul Ciţu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1857139851117925&id=100004657840022