Prima bancă din România care INTERZICE operațiunile cu NUMERAR! Ce se va întâmpla cu clienții Raiffeisen – Exclusiv Economica

Raiffeisen a anunțat că de la 1 februarie 2022 modifică aproape toate condițiile de lucru cu clienții săi. Acest lucru înseamnă că toate operațiunile cu numerar și casieriile vor fi desființate.

02 dec. 2021, 08:28
Prima bancă din România care INTERZICE operațiunile cu NUMERAR! Ce se va întâmpla cu clienții Raiffeisen – Exclusiv Economica

Raiffeisen a început deja această schimbare de șase luni. Mai mult, pentru deţineri mai mari de 500.000 de euro se percepe o taxă anuală de 0,25% (de dobândă nu se pomeneşte nimic). Fiecare client e obligat sță aibă cel puțin o tranzacție online comisionată ca atare.

Se interzice clienților să dețină mai mult de două conturi curente într-un dintre valute – lei, euro, dolari, etc. Rambursările de credit, rată card credit sau renunțarea la serviciile băncii se vor face doar online.

„În continuarea proiectului nostru „agenții fără casierii”, serviciul „operațiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil. Orice operațiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienții care dețin un card, emis de Raiffeisen Bank România”, au anunțat reprezentanții băncii.

De asemenea, operațiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI și EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncționale (MFM) ale Băncii de către clienții care dețin un card emis de Raiffeisen Bank România”. Dacă MFM-urile vor fi suficiente şi funcţionale, noua strategie a băncii se va axa doar pe serviciile clienţilor săi.

Ordinele de plată pe suport de hârtie nu vor mai fi acceptate de bancă pentru a fi executate. Vor fi câteva excepții, iar termenul – limită până la care vor putea fi transmise ordinele de plată e ora 15 a fiecărei zile bancare.

O modificare prevăzută de bancă face referire la gratuitățile existente la momentul actual pentru anumite pachete de cont curent. Cei care au pachete Zero Tot și Zero Simplu trebuie că începând din 1 iunie 2022 să facă măcar o tranzacție lunară electronică ca să beneficieze în continuare de retrageri la numerar.

Citiți continuarea pe economica.net.