Prima excepţie de neconstituţionalitate ridicată de bănci pe Legea dării în plată, trimisă la Curtea Constituţională

Judecătoria sectorului 6 București a trimis către Curtea Constituțională prima excepție de neconstituționalitate ridicată de bănci pe Legea dării în plată. Unicredit este instituţia care a formulat o contestație la o cerere de dare în plată, informează Profit.ro.

15 iun. 2016, 06:01
Prima excepţie de neconstituţionalitate ridicată de bănci pe Legea dării în plată, trimisă la Curtea Constituţională

Potrivit Legii, creditorul poate să conteste notificarea depusă de debitorul care vrea să închidă creditul ipotecar prin dare în plată. Contestația nu poate viza chestiuni de fond, ci doar dacă debitorul îndeplinește sau nu condițiile de admisibilitate, scriu jurnaliştiide la Profit.ro.

ridicat și excepția de neconstituționalitate. Trimiterea excepției la Curtea Constituțională reprezintă o premieră cu care băncile amenință încă de dinainte ca Legea să intre în vigoare.

Reprezentanții Unicredit nu au dorit să comenteze informația, mai arată Profit.ro.

Numărul celor care au cerut să-și dea cheile de la casă în baza Legii dării în plată este de 4.000 de persoane, a declarat miercuri, într-o conferință de specialitate, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul Băncii Naționale a României.


loading...