Prima FOTOGRAFIE cu pilotul-erou care a încercat să salveze avionul Germanwings de la prăbuşire

Un mic memorial realizat în amintirea victimelor prăbuşirii avionului companiei low-cost Germanwings, în Alpii francezi, oferă pentru prima oară o fotografie a pilotului Patrick Sondheimer, care a încercat să îl oprească de la gestul necugetat pe copilotul său, Andreas Lubitz, care a proiectat aparatul în stâncă.

07 apr. 2015, 11:29
Prima FOTOGRAFIE cu pilotul-erou care a încercat să salveze avionul Germanwings de la prăbuşire

Memorialul dedicat membrilor echipajului include fotografii ale acestora, printre care se află şi prima imagine cu căpitanul Patrick Sondheimer (fotografia din stângan.r.). Cu ochii larg deschişi către aparatul de fotografiat, aceasta este deocamdată singura imagine a pilotului-erou, dată publicităţii, informează Daily Mail.

În grupajul de fotografii al memorialului se regăseşte şi cea a pilotului sinucigas, Andreas Lubitz, pe care căpitanul a încercat să îl împiedice să producă o catastrofă, intuindu-i intenţiile. În zadar însă, pentru că tânărul Andreas, care avea probleme psihice şi urmase un tratament, a reuşit să îşi ducă planul până la capăt.

Citeşte şi Catastrofa aviatică din Franţa: Medicii germani cer analize mai riguroase pentru piloţi

În urma anchetei realizate în urma accidentului a rezultat că Andreas Lubitz pusese la cale planul criminal online, cercetând online, între altele, diferite modalităţi de sinucidere şi folosind pentru identificare numele de Skydevil.

Memorialul se află în sediul companiei Germanwings din Koln şi este dedicat întregului personal de zbor al cursei 9525 care decolase din Barcelona şi ar fi urmat să ajungă la Dusseldorf. 150 de persoane – pasageri şi echipaj – au pierit în urma catastrofei din 24 martie.